Kaks AirBalticu lennukit hakkavad kandma Pärnumaa linnade nime

Copy
Airbus A220‑300 on 38,7 meetrit pikk lennuk, mille tiibade siruulatus on 35,1 meetrit. Õhusõidukis on kohti 160 reisijale.
Airbus A220‑300 on 38,7 meetrit pikk lennuk, mille tiibade siruulatus on 35,1 meetrit. Õhusõidukis on kohti 160 reisijale. Foto: Tairo Lutter

Baltikumi suurim lennufirma AirBaltic avalikustas need Eesti linnad, mille nimi hakkab ehtima järgmisel aastal firma Airbus uusi A220‑300 lennukeid. Omanimelise õhusõiduki saavad Pärnu ja Lihula.

Alates 2025. aastast tõuseb tasapisi taevasse 48 lennukit, mis on saanud omale nime Läti, Leedu ja Eesti linnade järgi.

AirBalticu lennukitel esindavad Eestit 16 linna: Pärnu ja Lihula kõrval Elva, Jõhvi, Kunda, Kuressaare, Narva, Paldiski, Põltsamaa, Püssi, Rapla, Tallinn, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru.

Airbus A220‑300 on 38,7 meetrit pikk lennuk, mille tiibade siruulatus on 35,1 meetrit. Õhusõidukis on kohti 160 reisijale.

AirBalticu president ja juhatuse esimees Martin Gauss avaldas heameelt selle üle, et nimekonkurss tekitas palju elevust ja osalejate arv oli suur. "Nimetades oma lennukid Eesti, Läti ja Leedu linnade järgi, austame Balti keti aastapäeva ja tugevdame rahvustevahelist sidet. Meil on au, et meie lennukipark kannab nende linnade nimesid kogu maailmas, näidates meie ühtsust ja uhkust," ütles Gauss.

Võistlus oli avatud kõigile, hääletada oli lubatud kord päevas. Osalejad, olenemata rahvusest, kodakondsusest või elukohast, võisid hääletada ükskõik millise Läti, Eesti või Leedu linna poolt, millel on ametlik linnastaatus. 

Balti kett oli rahumeelne poliitiline meeleavaldus, mis toimus 23. augustil 1989, kui umbes kaks miljonit inimest ühendasid käed, moodustades 600 kilomeetri pikkuse inimketi läbi Balti riikide. See tegu näitas Baltimaade ühtsust püüdlustes vabaneda Nõukogude Liidust.

Tagasi üles