Lääneranna valla juhid ei anna Virtsu rahvamaja kohta selgeid vastuseid (3)

Copy
Virtsu rahvamaja asub kooli külge ehitatud saalis ja kohalikud kahtlustavad, et pärast kooli kolimist lasteaia ruumidesse müüakse kogu hoone erakätesse ja sinna tuleb hooldekodu.
Virtsu rahvamaja asub kooli külge ehitatud saalis ja kohalikud kahtlustavad, et pärast kooli kolimist lasteaia ruumidesse müüakse kogu hoone erakätesse ja sinna tuleb hooldekodu. Foto: Mihkel Maripuu

Virtsu rahvamaja nüüd juba eelmine juhataja Triin Raave pelgab, et Lääneranna valla rahvaarvult teine asula jääb üldse rahvamajata ja huviringidel pole varsti kohta, kus koos käia. Ta kahtlustab, et rahvamaja müüakse koos koolihoonega maha. Vallavanem ega volikogu esimees ei anna kultuurimaja tuleviku kohta üheselt mõistetavaid vastuseid: küll suunatakse küsija dokumenti lugema, küll kõlab fraas “pole arutatud”. Tagatipuks teatas valla esindaja esmaspäeval, et ei sõlmi rahvamaja saali kasutamise lepingut kogukonna loodud MTÜga ja ruumi suhtes tuleb hoopis avalik konkurss. 

Teisipäevast lõppes Virtsu rahvamaja juhataja Triin Raave tähtajaline tööleping, mida oli juba kaks korda pikendatud. Veel reedel polnud ühtegi ametlikku teadet, mis saab rahvamajast edasi. “Messengeri-vestlust (sõnumirakendus veebis, toim) uue kultuurijuhiga ei saa pidada ametlikuks teadaandeks,” ütleb ta. “Kui ma küsin, kas eakate klubi saab kord kuus veel kusagil koos käia, mulle vastatakse, et tõenäoliselt, aga pean uurima, peame arutama,” on Raave nõutu.

Nimelt viis Lääneranna 1. oktoobrist kõik valla kultuuri- ja noorteasutused ühtse juhtimise alla: moodustati Lääneranna kultuuri- ja noortekeskus, millele valiti ka uus juht. Raavegi peab ühtset koordineerimist õigeks sammuks. Tore ei ole aga tema ütlust mööda see, et seejuures suletakse täielikult Virtsu rahvamaja.

Tagasi üles