Idamaised tantsijad näitavad oskusi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme toimub Pärnu spaa- ja konverentsihotelli Strand ööklubis IV Pärnumaa idamaine tantsupidu, millel näitavad oma oskusi maakonna ja Tallinna kõhutantsijad.

Ürituse korraldaja Ulla Helin-Mengeli teatel kogunevad maakonna idamaiste tantsude harrastajad, et näidata aasta jooksul omandatud oskusi. Neile pakuvad vaheldust oma ala profid Tallinnast.

“Pärnumaa tantsijate taset on keeruline hinnata, eks ta selline keskmine on,” märkis Helin-Mengel. “Igal pool on avatud algajate rühmad, nii et harrastajaid tuleb üha juurde. Laupäeval on kohal kõik Pärnumaa grupid ligi 50-60 tantsijaga.”

Korraldaja sõnade kohaselt on kõhutants nagu teisedki stiilid alalises muutumises ja tänapäeval segatakse idamaisesse tantsustiili teisigi tantse. Nii saab laupäeval näha idamaised tantse, mis põimuvad samba, tango, rumba ja mustlastantsuga.

“On isegi Eestis tehtud kõhutants kaerajaanile,” avas Helin-Mengel. “Loomulikult on sellele juurde miksitud trummimuusikat, sest päris klassikalise kaerajaani järgi oleks kummaline kõhutantsu teha.”

Maakonnast on üritusel esindatud Tantsutrupid Hessa, Ullah, Aleha, Zarif ning Saarde, Uulu ja Audru valla kõhutantsijad. Õhtut juhib Lauri-Kare Laos.

Idamaiste tantsude profimat taset näitab üritusel Tallinna Müstika tantsustuudio eesotsas oma juhi ja tantsutreeneri Aichaga.

Idamaine tantsupidu juhatab ühtlasi sisse Strandi klubi laupäevase ürituse “Arabian Night”, millel keerutavad plaate DJd Kristjan Kaunissaar ja Vahur Kollom. Kavas on üllatus-esinemised kõhutantsijatelt. “Nad teevad mõne tänapäevase loo, mille järgi saavad kõik soovijad kaasa tantsida,” julgustas Helin-Mengel.

Idamaine tantsupidu algab laupäeval kell 21 ja sissepääs on piletiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles