Sotside arvates senine poliitika enam ei toimi

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sotsiaaldemokraatliku erakonna arutelu Pärnu keskraamatukogus.
Eesti Sotsiaaldemokraatliku erakonna arutelu Pärnu keskraamatukogus. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel arutasid Eesti Sotsiaaldemokraatliku erakonna liikmed Pärnu keskraamatukogus erakonna tuleviku üle ning jõudsid seisukohale, et rohkem kui varem on vaja riigi abi, et eluga toime tulla, sest senine poliitika ja valikud ei toimi.


Erakonna arutelul osalesid teiste seas SDE esimees ja rahandusminister Ivari Padar,


siseminister Jüri Pihl, Euroopa parlamendi liikmed Marianne Mikko ja Katrin Saks, riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser, riigikogu liikmed Mark Soosaar ja Jüri Tamm, SDE Pärnumaa piirkonna esimees Epp Klooster.



Kloostri teatel olid arutelul läbivaks teemaks olid riigi ees seisvad ülesanded ja võimalused seoses tänase ja homse majandusolukorraga ning kaasneva igaüht puudutava sotsiaalse turvalisusega, või õigupoolest hetkel selle puudumisega.



Europarlamendi valimistele lähevad sotsid Kloostri sõnutsi vastu kolme peamise sõnumiga.



“Esmalt väärib rõhutamist meie tugev kandidaatide meeskond, kuhu peale Ivari Padari ja teiste värskete jõudude kuuluvad juba kogemustega, siiani väga head tööd teinud ja meile suurepärast tagasisidet andnud Marianne Mikko ning Katrin Saks. Väärtuslik on ka meie taustajõudude senine kogemus Brüsselis. Teiseks on Eestile äärmiselt tähtis saada korralik esindatus  europarlamendi ühes suuremas, sotsiaaldemokraatide fraktsioonis, millel on otsustamisel kaalukas roll. Kolmandaks ja kõige olulisemaks on meie erakonna valmisolek ja oskus tuua  Euroopa Liidust siia võimalikke majanduskriisi leevendavaid toetusi ja abirahasid,” rääkis Klooster.



SDE Pärnumaa piirkonna esimees rõhutas, et Euroopa sotsiaaldemokraatide, kelle  hulka kuuluvad siinsetki sotsid, valimismanifestis on esikohal võitlus majandussurutisega ja edasiste kriiside vältimine. Manifesti pealkiri on jätkuvalt “"Inimene eelkõige”.



Sel aastal ootavad Eestit peale europarlamendi valimiste ees ka kohalike omavalitsuste valimised. “Sotsidele on esmatähtis leida tee, kuidas jagu saada kuhjuvatest sotsiaalsetest pingetest ja probleemidest,” vahendas Klooster. “Praegu, kui iga päev kaotab töö ca 300 inimest, pole midagi olulisemat, kui uute töökohtade loomine. Investeerida tulebki sellistesse projektidesse, mis annavad inimestele tööd. Rohkem kui varem on vaja riigi abi, et eluga toime tulla. Senine poliitika ja valikud ei toimi enam.”



Europarlamenti loodab SDE saada vähemalt kaks mandaati ja Pärnu linnavolikokku senise kahe kohaga võrreldes mitu korda enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles