Lauluvõistlus „Sügisulg“ alustab eelvoorudega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal võitis noorte solistide konkursi grand prix’ Anne Uusna õpilane  Rael Rent.
Eelmisel aastal võitis noorte solistide konkursi grand prix’ Anne Uusna õpilane Rael Rent. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna ja maakonna noorte solistide laulukonkurss “Sügisulg” alustab sel nädalavahetusel Pärnu ühisgümnaasiumis eelvoorudega. Konkurss toimub kümnendat korda, traditsiooniliselt osalevad sellel solistilauluga tegelevad lapsed ja noored vanuses 3-19 aastat.

Reedel astuvad võistlustulle 7-12aastased, laupäeval 13-19aastased ja pühapäeval 3-6aastased solistid, teatas konkursi korraldaja Helen Erastus.

Konkursile registreeris tänavusel juubeliaastal 175 noort solisti, neist 44 maakonna koolidest, lasteaedadest või laulustuudiotest. Võistlus toimub kaheksas vanuserühmas: 3-, 4-, 5- ja 6aastased, 7-9-, 10-12-, 13-15- ja 16-19aastased.

Konkureerimiseks tuli ette valmistada üks vabalt valitud laul. Kolmes vanemas astmes saavad regulaarse lauluõppega tegelejad ja eelmistel aastatel auhinnalistele kohtadele tulnud oma oskusi näidata A-kategoorias. Erinevuseks on kahe laulu esitamine (10-12aastastelt 1 laul) ja rangemad nõudmised.

Taaskord saab nooremate vanuserühmade kontsertidel nautida lugusid lastelaulude klassikast, sekka ka meie noorema põlve heliloojate loomingut. Laupäevased kontserdid 13-19aastaste vanuserühmades annavad hea ülevaate nii levimuusika ajaloost kui ka hetkeseisust. Üha enam tõusevad au sisse jälle meie omakeelsed laulud.

Kes pääsevad konkursi lõppkontsertidele, otsustab žürii koosseisus lauljatar Sirje Medell, Järvi muusikafestivali korraldaja Lukas Groen, laulja, lauluõpetaja ja konkursi „Sügisulg“ võitja aastal 2004 Maarja Soomre ning Tallinna reaalkooli muusikaõpetaja Heli Roos.

Konkursi lõppkontserdid toimuvad kahe nädala pärast, kui reedel, 23. novembril astuvad Pärnu kontserdimaja lavale 10-19aastased ja pühapäeval, 25. novembril esinevad Endla teatri Küünis 3-9aastased finalistid.

“Sügisulg 2012” eelvoorud on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles