Maavanem pidas nõu liituvate valdade esindajatega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja toetab maavanemana igati valdade ühinemist.
Andres Metsoja toetab maavanemana igati valdade ühinemist. Foto: Urmas Luik

Maavanem Andres Metsoja juures toimus eile nõupidamine Audru ja Lavassaare valla esindajatega nende liitumisplaani ja otsuse teokstegemisele eelnevate toimingute üle.

“Mõlemal omavalitsusel on hea tahe ja üksteisemõistmine, aprillis peaks meie lauale jõudma liitumistaotluse pakett, vaatame selle maavalitsuses läbi, et anda nõusolek,” rääkis maavanem.

Metsojal kui Kaisma endisel vallavanemal on varuks isiklikud kogemused Kaisma valla ja Vändra valla liitumistoimingute kohta ning neile tuginedes teab ta, millele tuleb tähelepanu pöörata.

“Kõnealusel juhul on ainulaadseid küsimusi, näiteks Audru ja Lavassaare vallal on kummalgi oma kommunaalettevõte ja oma osakapitaliga, kuidas nendega toimida, Lavassaares on vee-ettevõte, Audru on Pärnu Vee mõjualas ja vee hind kõrgem kui Lavassaares, nii et siingi on vaja leida mõistlikud lahendused. On veel teisigi juriidiliste nüanssidega küsimusi,” rääkis maavanem arupidamise järel.

Lavassaare vallavolikogu tegi detsembris Audru vallavolikogule ettepaneku alustada liitumisläbirääkimisi, millele audrulased jaanuariistungil nõusoleku andsid. Liitumise järel moodustuks ligi 6000 elanikuga 379 ruutkilomeetri suurune omavalitsus.

Maavalitsusse ei ole jõudnud infot teiste omavalitsuste liitumisplaanide kohta peale Audru ja Lavassaare. Viimastel oktoobrivalimistel neli aastat tagasi valisid ühise vallavolikogu Kaisma ja Vändra vald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles