Pillerpalli sõimerühm sai uued tekid

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaia sõimerühma 16 voodis magavad lapsed nüüd uhiuute tekkide all, pea uuel padjal.
Pillerpalli lasteaia sõimerühma 16 voodis magavad lapsed nüüd uhiuute tekkide all, pea uuel padjal. Foto: Ants Liigus

Pärnu Pillerpalli lasteaia sõimerühm sai AS Wendrelt kingituseks uued tekid ja padjad, et välja vahetada vanad, juba 30 aastat kasutuses olnud.

Mullu sügisel täitus lasteaial 30. tegevusaasta ja täpselt nii vanad on laste voodites olevad tekid-padjad, rääkis lasteaia hoolekogu esimees Jana Lootus.

“Kuna kohalikul omavalitsusel ja lasteaial lihtsalt ei jätku vahendeid kõikide lastele vajalike asjade muretsemiseks, otsustasimegi jõulude paiku hoolekogu liikmetega, et palume AS Wendrelt abi,” jutustas Lootus.

Vaatamata sellele, et Wendre otsustas mullu kolme aasta jooksul kinkida kõikidele Eestis sündivatele lastele uue teki ja padja ning ainuüksi eelmisel aastal registreeriti riigis 14 054 sündi, leidis Pärnu ettevõte võimaluse vähemalt lasteaia kõige pisemate lastega rühma kolm aastakümmet kasutuses olnud tekkide ja patjade asemele uued kinkida.

Sel nädalal magavadki 16 põnni juba uue voodipesuga.

Ka lasteaia direktoril Sirje Kessleril jagus kiidusõnu nii Wendrele kui oma lasteaia ettevõtlikule hoolekogule. “Lasteaia eelarve jaoks on uute patjade ja tekkide ostmine väga suur väljaminek ning seepärast on meil Wendre kingituse üle väga hea meel,” rääkis ta.

Ühes rühmas on Pillerpalli lasteaed suutnud juba varem oma vahenditega praeguste laste emade ja isade lasteaiaaegsed tekid ja padjad välja vahetada, aga neljas rühmas on kasutusel endiselt need, mis tulid majja selle avamise aegu.

Direktor ei näe selle aasta eelarves võimalust neid uute vastu vahetada. Ehk järgmisel.

Lootus kinnitas, et hoolekogu üritab jätkuvalt leida probleemile lahendusi, sest sadakond last magab endiselt 30 aastat vanade tekkide, patjade ja madratsitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles