Korteriühistud arutlevad kitsaskohtade üle

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaa ja konverentsihotell Strand.
Spaa ja konverentsihotell Strand. Foto: Strand Spa & Konverentsihotell

Sel laupäeval kogunevad Pärnus hotelli Strand konverentsikeskuses Lääne-Eesti korteriühistud, et ühiselt probleemide üle aru pidada.

Üheks põhiteemaks on korteriühistud maal. "Päris kindlasti on korteriühistutel maal ja linnas sarnaseid probleeme, kuid on kitsaskohti, mis just väikeses alevis või maakohas asuvaid ühistuid muretsema panevad," rääkis Eesti korteriühistute liidu juhatuse liige Dagmar Mattiisen.

"Paljudes väikestes kohtades on näiteks katlamajadki likvideeritud ja alternatiivi leidmine on väga raske. Näiteks ühes majas Tartumaal teatati septembri lõpus, et katlamaja lõpetab töö, talv oli tulemas, tarvis kohe leida mingi lahendus ja peale elekterkütte ei olnud muud võimalust.  Elektriradiaatorid olid kõige kiirem ja lihtsam võimalus kohe sooja saada," tõi Mattiisen näite.

Seepärast on küttesüsteemid, iseäranis elekterküte, foorumilgi kõneks. "Tõusnud kütte- ja elektriarved valmistavad inimestele suuri raskusi," tõdes Mattiisen.

Niisamuti jääb maakohtades inimesi aina vähemaks. "Üks Kesk-Eesti ühistujuht rääkis, et noored kolivad ära: kes Soome, kes Rootsi või mujale. Mõned töökohad leiduvad kohapealgi, kuid ega väga üle miinimumi maksta ei taheta. Enamik elanikke ühistutes on pensionärid, hooldus- ja remondiraha korjatakse minimaalselt, ei saa rääkidagi näiteks küttesüsteemi renoveerimisest," vahendas Mattiisen.

Samuti on kavas foorumil kõnelda turvalisusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles