Rootsi turismitudengid tulevad õppereisile Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmisel nädalal viibib Pärnus viiskümmend Rootsi Lundi ülikooli Helsingborgi üliõpilaslinnaku turismieriala tudengit, et koguda ainest kursuse lõputööks.


Nädalale on planeeritud temaatilised loengud ja töötoad Tartu ülikooli Pärnu kolledžis, kus käsitletakse Eesti haldussüsteemi ja ühiskonna arengut tervikuna, kuurordi ajalugu ja arenemisväljavaateid.

Tudengid intervjueerivad nädala jooksul erialaspetsialiste teemadel, mis hõlmavad ürituste korraldamist, reisisihtkoha turundusanalüüsi ja kohalikku kultuuripärandit toetavat ettevõtlust.

Üliõpilastega on kaasas nende juhendajad ja Helsingborgi linnavalitsuse esindajad.

Pärnu kolledži projektijuht Gea Kammer ütles, et peale õppetöö on Rootsi tudengitel õhtused programmid, kus saab mõtteid vahetada ja seltsielu elada koos kohalike tudengitega.

Kammeri sõnutsi on Pärnu kolledžil soov saata oma tudengid samalaadsele õppereisile Helsingborgi.

Tudengite visiit on jätk koostööle Helsingborgis asuva Lundi ülikooli linnakuga, mida Pärnu linna ja kolledži ning Pärnumaa ettevõtjate esindajad külastasid möödunud kuul. Oma üliõpilaste õppereise Pärnusse toetab ja kaasrahastab Helsingborgi linn, rõhutades koostöö jätkusuutlikkuse olulisust mitte ainult linnade, vaid ka ülikoolide ja ettevõtete tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles