Talgulised korrastavad kultuuriloolisi paiku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Alevi teine kalmistu.
Pärnu Alevi teine kalmistu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel, 8. mail toimuvad muinsuskaitsekuu raames heakorratalgud Eesti kalmistutel, Vabadussõja mälestusmärkidel ja teistes Eesti ajaloo ja kultuuripärandiga seotud paikades.


Eesti muinsuskaitse seltsi juhatuse liige Tiina Tojak ütles Raadio Pärnule, et koolilapsed ja muinsuskaitse seltsi liikmed kogunevad homme Pärnus Alevi kalmistule hooldamata hauaplatse korrastama.

Sindi gümnaasiumi õpilased hakkavad korrastama Sindi kalmistul asuvaid Vabadussõjas langenute haudu.

Kaitseliidu noortel on kavas korraldada hoogtööpäev Kergus ja Pärnu-Jaagupis asuvate mälestusmärkide juures.
 
Vabadussõda oli määrava tähtsusega Eesti riikluse kujunemisel ning Eesti muinsuskaitse selts soovib heakorratalgutega juhtida avalikkuse tähelepanu kaitseväe kalmistute ja Vabadussõja mälestusmärkide olukorrale, mis paiguti on hästi hooldatud ja korras, mõnes kohas aga unarusse jäetud.

Talgud toimuvad kõikjal Eestis. Talgutöid teevad ja aitavad korraldada kodanikuühendused, kultuuriseltsid, ministeeriumid, muinsuskaitseamet, maa- ja vallavalitsused, Eesti Evangeelne Luterlik Kirik.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles