Soomaal algas viies aastaaeg

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine üleujutus. Pilt on illustratiivne.
Kevadine üleujutus. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Viimase paari päeva jooksul on veetase jõgedes kiiresti tõusma hakanud ja Soomaal algas viies aastaaeg.

Sel aastal on pikale veninud talv Soomaa viienda aastaaja kuu võrra hilisemaks nihutanud. Praegu on pilt Soomaa rahvuspargi külastuskeskuses veel talvine, kuid vee tase jõgedes tõuseb 50 kuni 60 cm ööpäevas, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Kahe päeva pärast on vesi teedel ja põhimõtteliselt võib kuskil juba kanuuga sõita, kuid esialgu on jää ja lumi veel igalpool ees, selle sulamine võtab aega," rääkis Soomaa matkajuht Algis Martsoo.

Rekordaastatel on veetõus olnud üle viie meetri. Sellisel juhul tungib vesi juba inimeste eluruumidesse ja muudab kohalike elu üsna ebamugavaks.

Mullu kevadel käis Soomaal suurvett uudistamas 500 inimest, sel aastal oodatakse veelgi enam külalisi. Juba praegu on nädalavahetuste kanuumatkad kõik välja müüdud. Martsoo arvates aga ongi nädala sees rahulikum loodust nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles