Paikre jäätmekäitluskeskus jäi mullu kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikre jäätmekäitluskeskus.
Paikre jäätmekäitluskeskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna ja Paikuse valla ühine jäätmekäitluskeskus OÜ Paikre jäi mullusel majandusaastal ligi 178 000 krooniga kahjumisse, aasta varem oli firma kasum 4,6 miljonit krooni.


Jäätmefirma müügitulu vähenes 16,8 protsenti ning ulatus 21 miljoni kroonini, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.



Majandustulemusi mõjutasid firma tegevusaruande kohaselt eelkõige finantskriisist tulenev tootmise ja tarbimise ning seega jäätmemahtude vähenemine.



Samuti mõjutas tulemusi Ragn Sellsi jäätmete sorteerimise jaama turuletulek, mis vähendas ettevõtte sõnul koguseid sorteerimisse ligi 80 tonni kuus.



Ladestatavate jäätmete hulk tonnides vähenes 2007. aastaga võrreldes ligi 26 protsenti ning langustendents jätkub, märkis ettevõte.



Mullu esinenud probleemidest nimetas jäätmekeskus pakendikogumissüsteemi mittevastavust normidele, mille tulemusena on jäätmete eelsortimine formaalne.



"Taaskasutatavate jäätmete kogused on Paikre sorteerimisjaamas vähenenud ja kvaliteet halvenenud," märkis ettevõte. Jäätmete taaskasutusprotsent oli mullu 11 protsenti ehk viis protsendipunkti vähem kui aasta varem.



Taaskasutatavate jäätmete realisatsioon on ettevõtte sõnul 2008. aasta lõpuks praktiliselt seiskunud. "Toimib vaid kohalik Balti riikide turg ja seda minimaalsel määral," selgub aruandest.



Tänavu plaanib Paikre OÜ alustada Euroopa Ühtekuuluvusfondi projektiga, mis sisaldab Pärnu Vana prügila katmistööde korraldamist ja sellest tuleneva rohelise energia tootmise käivitamist.



Mullu töötas Paikre OÜ-s lisaks juhatajale 36 töötajat, suveperioodil kuni 46. Tööjõukulud moodustasid kokku 6,45 miljonit krooni. Juhatuse liikme tasu oli 592 000 krooni ning nõukogu liikmete töötasu 365 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles