Sotside linnapeakandidaat Pärnus on Epp Klooster

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Klooster tahaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna linnapeakandidaadina taastada Pärnu hea maine ja tuua poliitika rohujuure tasandile.
Epp Klooster tahaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna linnapeakandidaadina taastada Pärnu hea maine ja tuua poliitika rohujuure tasandile. Foto: Urmas Luik

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Pärnu osakonna üldkoosolekul valiti tänavu sügisel toimuvate kohalike valimiste esinumbriks Epp Klooster.


Teisena kandideerib sotside Pärnu nimekirjas riigikogu majanduskomisjoni liige Jüri Tamm.



SDE Pärnu piirkonna juht ja maavalitsuses osakonnajuhatajana töötav Klooster ütles, et arutusel oli teisigi nimesid, kuid üldkoosolek otsustas panustada meerikandidaadina just temale. Jüri Tamm on Kloostri kinnitusel üks võimalikke kandidaate Pärnu linnavolikogu esimehe kohale.



Sotside valimisnimekirja järgmised nimed ei ole SDE linnapeakandidaadi sõnutsi veel paigas. "Meil on plaan, et nimekiri saaks valmis augustis," lausus Klooster.



Sotside sügisese valimisplatvormi põhipunktid on Kloostri sõnade järgi kindlad, kuid enne suve lõppu ei soovi erakond nendega välja tulla.



Tahab taastada Pärnu head mainet


Isiklikult programmilt nõustus SDE meerikandidaat siiski eesriiet kergitama. "Pärnu vajab lihtsaid, selgeid, samal ajal julgeid otsuseid, mis teeksid linna kutsuvamaks nii oma inimestele kui külalistele. Minu huvi linnapeakandidaadina on, et mul oleks põhjust oma linna üle uhke olla," märkis Klooster, kes oli sotside linnapeakandidaat eelmistel kohalikel valimistelgi neli aastat tagasi.



"Kaunist rannast ja ilusatest parkidest on Pärnu hea nime taastamiseks lootusetult vähe. Nii kultuur kui noored tuleb linna tagasi tuua," lisas Klooster.



SDE Pärnumaa koordinaator Kätlin Org teatas: "Sotsiaaldemokraadid on kindlad, et just praeguses olukorras vajab Pärnu linnapeaks tugevat naist, kes oskaks meie ühist kodu hoida. Epp Kloostri tõsiseltvõetavus ei sõltu mainekujundajate, pressiesindajate ega teiste spetsialistide tööst."



Enne sotsiaaldemokraate on tulevase linnapea ja volikogu esimehe kandidaadi Pärnus välja käinud Keskerakond. Meerikandidaadiks seadis erakond praeguse linnapea Mart Viisitamme. Volikogu esimeheks soovib Keskerakond aga tuua ettevõtja Toivo Ninnase, kes siinse linnavõimuga pole varem otseselt seotud olnud.



2007. aastal andis Pärnu linnavalitsus Reformierakonnast Keskerakonda üle läinud Ninnasele nõukogu esimehe koha AS Pärnu Vees. Samuti kuulub ta Viikingi hotelli juhatusse. Tosin aastat on Ninnas olnud AS Tallink Grupi nõukogu esimees.



Ülejäänud parteid pole oma linnapea ega -volikogu esimehe kandidaati välja reklaaminud.



IRL ja Reformierakond ootavad poliithooaega


Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Pärnu osakonna esimees Raul Sarandi lubas eile, et praegu Pärnus opositsioonis IRL tuleb kandidaatide nimedega välja suve lõpul. "Lõplik otsus tuleb augustis, kui pärast suvepuhkust algab poliithooaeg," teatas ta.



Tõenäolisi linnajuhikandidaate on IRLil Sarandi sõnutsi Pärnus mitu. "Isamaa ja Res Publica Liit peab läbirääkimisi erakonna sees. Meil on mitu varianti."



Reformierakonna Pärnu piirkonna esimees Jane Mets kinnitas, et oravaparteigi tuleb nimedega välja alles augusti lõpus või septembri alguses.



Probleeme sobivate linnajuhtide leidmiseks Reformierakonnal Metsa jutu järgi pole, muret teeb pigem kandidaatide rohkus. "Sobilikke inimesi on palju ja raske on valikut teha," nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles