Suvepealinna lipu heiskavad kaks meeri

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannaseen ootas eilsel tuulisel päeval suve algust - 21. juunist hakkab seal taas lehvima suvepealinna lipp, mille heiskavad Pärnu ja Tallinna linnapea.
Pärnu rannaseen ootas eilsel tuulisel päeval suve algust - 21. juunist hakkab seal taas lehvima suvepealinna lipp, mille heiskavad Pärnu ja Tallinna linnapea. Foto: Ants Liigus

Pärnu suve avamisele pühapäeval, 21. juunil on kuurortlinna oodata viie linna esindajaid, lipu rannaseenel heiskavad Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.


"Aasta algul sündmust planeerides mõeldi suvepealinna lipp heisata ühes kalendrisuve algusega - hommikul kell 8.45. Sellest aga loobuti: aeg on siiski varane nii linnaelanikele kui kutsutud külalistele. Lipp heisatakse pühapäeval kell 16.15 ja seda teevad Tallinna ja Pärnu linnapea," selgitas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.



Meeleolu rannas loob Pärnu linnaorkestri ja linna muusikutest kokkupandud puhkpilliansambel.



Peale Tallinna esindajate saabub külalisi Pärnusse Tartust, Viljandist, Türilt ja Otepäält, neile korraldavad linnavolikogu esimees Ahti Kõo ja linnapea Mart Viisitamm enne lipuheiskamist seenel piduliku vastuvõtu Sunseti kaptenisaalis.



Pärnu linna rahvast oodatakse aga keskpäevaks Munamäele.



Seiklus algab Munamäelt


Munamäe üritusi juhib Lauri-Kare Laos ja kell 12 stardib orienteerumismäng "Linnaseiklus". Korraldajad paluvad osavõtjaid pisut varem kohal olla, et orienteerumist täpselt alustada. Rahvast tervitab linnapea, osaleb rahvatantsuansambel Kajakas, lapsi lõbustavad Pipi ja väike My. Lastele toimuvad mängud.



"Linnaseiklus" ei puuduta spordimaailma, vaid retkel avastatakse Pärnu vanalinna kultuuri- ja ajaloolisi paiku, mida tuleb üles leida 10-12.



Osalemine pole raske isegi lapsevankrit lükkavale emale-isale, nii et kõik on oodatud. Osavõtjate vahel loositakse välja auhinnad, parimate autasustamine algab kell 15 Munamäel.



Murakas-Ollo sõnutsi sünnib "Linnaseiklus" orienteerumisklubi West, Pärnu linnakodaniku maja ja linnavalitsuse kantselei ühisettevõtmisena.



Rannapaviljon avab uksed


Suve avapäevale on plaanitud kuulsa arhitekti Olev Siinmaa projekti järgi taastatud rannapaviljoni avamine, mis leiab aset kell 16.25, kohe pärast lipuheiskamist. Lindi lõikavad läbi ettevõtja Rein Kilk, volikogu esimees Kõo ja linnapea Viisitamm. Päeva juht ja Endla teatri näitleja Priit Loog kõneleb paviljoni ajaloost ja taastamisest.



Edasi suundub seltskond Ammende villasse, kus kell 17 algab Pärnu linnaorkestri kontsert Jüri Alperteni dirigeerimisel.



"Kontserdi eel leiab aset tseremoonia, kus Tallinna esindajad annavad pealinna tiitli suveks Pärnule üle," märkis Murakas-Ollo.



Suve avaüritused on tasuta. Pühapäeval 12-18 on Nikolai 27 kunstnike majas avatud uste päev, saab uudistada maja ja tutvuda kunstnike ateljeedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles