Pärnust sai taas suvepealinn

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Tallinna linnavalitsuse esindajad hesikasid Pärnu rannas suvepealinna lipu.
Pärnu ja Tallinna linnavalitsuse esindajad hesikasid Pärnu rannas suvepealinna lipu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus heisati eile õhtupoolikul suvepealinna lipp, sest suve alguse puhul andis Tallinn pealinna tiitli taas üle Pärnule.


Kella kolmveerand üheksa ajal hommikul, kui astronoomiline suvi algas, olnuks suvepealinna lipu vardasse tõmbamiseks liiga vara. Nii otsustati seda teha pärastlõunasel ajal, Pärnu linnapeal Mart Viisitammel oli sellel toimingul abiks Tallinna Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra, kohal olid ka teiste teemapealinnade esindajad, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Järgnes rannapaviljonide avamine, mis ettevõtja Rein Kilgi investeeringuna kaunistavad nüüd randa täpselt sellisel kujul, nagu need olid 70 aastat tagasi 1939. aastal. Kilk investeeris paviljonidesse alla kümne miljoni krooni.

Ametlikult said võimutunnused üle antud Ammende villa aias enne Pärnu linnaorkestri suvekontserti. Tallinna linnapea Edgar Savisaare allkirjastatud kaaskirjas seisab, et suvepealinna tiitel antakse üle sügisese pööripäevani. Ja seekord tuleb Tallinnal ka sügisel pealinna tiitlist loobuda. See läheb nimelt Narvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles