Sauga valla endisel ehitusnõunikul lasub süüdistus pistise võtmises

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga valla endine ehitusnõunik Harri Aas peab astuma kohtu ette, süüdistatuna pistise võtmises.
Sauga valla endine ehitusnõunik Harri Aas peab astuma kohtu ette, süüdistatuna pistise võtmises. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmisel nädalal on Pärnu maakohtus eelistung kriminaalasjas, kus üks süüdistatavaid on Sauga valla endine ehitusnõunik Harri Aas.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Küllike Kase sõnade kohaselt on Aasale esitatud süüdistus pistise võtmises, vahendasid ERRi raadiouudised.

„Kasutades ära oma ametiseisundit ja ametijuhendist tulenevaid õigusi, sai Aas pistist selle eest, et lubas omalt poolt kaasa aidata ühe kinnistu müügile ja ühtlasi tagada vallavalitsuse ametnikuna vallavalitsuse toetus selle müügiga kaasneda võivate võimalike probleemide lahendamisel,“ kommenteeris Kask.

Sauga vallavanema Priit Ruudu sõnutsi pole ta teadlik, mis tehingust jutt käib ja mida lubati.

Ruudu jutu järgi kohaselt otsisid keskkriminaalpolitsei ametnikud eelmise aasta juulis vallavalitsuses läbi ehitusnõuniku kabineti, võttes sealt kaasa ehitusnõuniku arvuti ja ehitusnõuniku enda. „Tänaseks on teada, et materjalid on kohtusse saadetud,“ ütles Ruut.

Peale Aasa on arutusele tulevas kohtuasjas süüpingis veel osaühing Helliston OÜ ja ettevõtja Mauno Haltsonen.

Eelmistel kohalikel valimistel sai Harri Aas Sauga vallas kõige rohkem hääli. ERRi andmetel registreeris Aas eelmisel kolmapäeval oma valimisliidu tänavu oktoobris toimuvateks valimisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles