Parteid lükkavad rahanappuse tõttu valimiskampaaniaid edasi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Pärnu piirkonna aseesimehe Jaanus Otsa sõnul algab aktiivne valimiskampaania augustikuu teisel poolel.
Keskerakonna Pärnu piirkonna aseesimehe Jaanus Otsa sõnul algab aktiivne valimiskampaania augustikuu teisel poolel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Suuremad erakonnad on valmis Pärnu linnavolikogu valimisteks kulutama paarsada tuhat krooni, rahanappuse tõttu lükkub valimiskampaania algus edasi ja keskendub enne valimispäeva antavale tulevärgile.


Kõige varem on osa kaarte lauale pannud Keskerakond, kes 21. juulil avaldas internetis valimisplatvormi ja kavatseb selle 12.-14. augustil pärnakate postkastidesse panna. Algul 14. augustil toimuma pidanud valimiskonverents, kus programm kinnitatakse ja valimisnimekiri avalikustatakse, lükati 27. augustile.



“Aktiivne kampaania algab augusti teisel poolel, mil kandidaadid hakkavad inimestega suhtlema,” ütles Keskerakonna Pärnu piirkonna aseesimees Jaanus Ots


Keskerakonnal on kavas kohtuda linnaosades valijatega ja korraldada perepäev.



Kampaaniakulude suurusjärku ei soovinud Ots avaldada. Konkurentide numbreid ja varast kampaaniat arvestades küünib see vähemalt paarisaja tuhande kroonini.



Reformierakonna Pärnu organisatsiooni esimehe Jane Metsa sõnutsi kogunevad pärast 20. augustit erakonna Pärnu linnavolikogu kandidaadid ja nende toetajad, et otsustada valimisnimekiri ja -programm. Septembris algab kampaania, mille põhilubadus on päästa Pärnu linn praegusest seisust, arvestades eelarve seisu ja mainet.



“Erilisi imeplakateid me ei tee,” rääkis Mets. “Suuri näopilte ei tule, pigem tekst “Ma armastan Pärnut” vms. Rõhume sellele, et meie erakonnas on inimesed, kes on suutelised midagi ära tegema.”



Reformierakond kavatseb korraldada oktoobri alguses kaks kontsertkonverentsi, kohtuda eri huvigruppidega ja panna postkastidesse kandidaate tutvustavad brošüürid. Kampaania kuludeks prognoosis Mets paarsada tuhat krooni.



Sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Epp Klooster sõnas, et nad lõpetavad valimisprogrammi viimistlemise septembri alguses. “Me tahaks, et pärnakad oleks oma linna üle uhked. Kindlasti ei kavatse me senist linnajuhtimist ainult kritiseerida, kuid usaldus linna juhtide ja kodanike vahel on vaja taastada,” rääkis ta.



Sotsid tahavad testida eri eluvaldkondi, korraldada kontserte, kus teiste seas astub üles nende nimekirjas kandideeriv ooperilaulja Kai Kallastu, organiseerida ümarlaudu ja panna elanike postkastidesse valimislehed. Kampaaniakulude suuruseks hindas Klooster 50 000 – 60 000 krooni.



Täna koguneb Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Pärnu osakonna üldkogu, mis otsustab valimisplatvormi ning linnapea ja volikogu esimehe kandidaadid. “Pärnu juhtimis- ja toimimistavasid on vaja muuta ja vabastada volinikud täitevvõimu surve alt,” ütles erakonna Pärnumaa piirkonna arendusjuht Raul Sarandi.



IRL kavatseb inimestega kohtuda ja postitada reklaammaterjale, välireklaami kohapeal ilmselt ei tehta. Kampaaniakuludeks prognoosis Sarandi 100 000 – 200 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles