Politsei ja piirivalve kolivad endisesse sõjaväelinnakusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne kaitseringkond kolib Pärnus piirivalve praegusele kinnistule lennuvälja juures.
Lääne kaitseringkond kolib Pärnus piirivalve praegusele kinnistule lennuvälja juures. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Valitus kiitis täna heaks korraldused, millega vahetavad kaitse- ja siseministeerium omavahel ära endise Pärnu üksik-jalaväepataljoni linnaku ja Sauga vallas Eametsas asuva Lennubaasi kinnistu. Eametsas hakkab tulevikus paiknema Lääne kaitseringkonna staap.


Ajateenijate väljaõpe endises Pärnu üksik-jalaväepataljonis lõpetati seoses nn Tammsaare linnaku sobimatusega väljaõppeks ning pataljoni ümberformeerimisega Lääne kaitseringkonnaks. Praegu pole linnak kaitseväe hinnangul kaitseringkonnale sobiv ega vajalik, samuti näeb linnakust loobumise ette jaanuaris kinnitatud sõjalise kaitse arengukava aastateks 2009-2018.



Seetõttu antakse Tammsaare linnak üle siseministeeriumile, kes plaanib sinna rajada tulevase politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri keskuse. Samuti antakse siseministeeriumile üle Lääne kaitseringkonna praegune staabihoone Aia tänaval.



Siseministeerium annab kaitseministeeriumile üle Sauga vallas Eametsas asuva lennubaasi kinnistu, kuhu kolitakse ümber Lääne kaitseringkonna staap koos kõikide vajalike tagala- ja logistikafunktsioonidega. Eametsa peab kaitsevägi Lääne kaitseringkonnale sobivaimaks asukohaks.



Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsleri Martin Hurda sõnul ei tähenda Tammsaare linnaku üleandmine, et kaitseväe kohalolek Pärnust kaoks.



„Lääne kaitseringkond kolib lihtsalt pindadele, mis võimaldavad tal paremini täita oma põhiülesannet ehk kaitseväe sõjaaja reservüksuste valmiduse alalhoidmist,“ ütles Hurt.



„Turvatunne, mida Tammsaare linnak on Pärnu elanikele alates eelmise sajandi algusest pakkunud, ei kao – muutub kõigest linnaku peremeeste vormide värvus,“ lisas asekantsler Hurt.



Jaanuaris valitsuse kinnitatud sõjalise kaitse arengukava 2009-2018 kohaselt ehitatakse järgmise aastakümne jooksul välja kõik kaitseväe väljaõppekeskused ja harjutusväljad, samuti pannakse suurt rõhku mobilisatsiooni- ja formeerimissüsteemi osana ladude rajamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles