Kesklinna lasteaed jagas looduse õpetamise kogemusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna lasteaia õpetaja Margit Tõhk oma rühma lastega.
Kesklinna lasteaia õpetaja Margit Tõhk oma rühma lastega. Foto: Urmas Luik

Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpetajad käisid Kesklinna lasteaias tutvumas, kuidas kolleegid muinasjutuliste tegelaste kaudu lastele loodust õpetavad.


Lasteaia juhataja Maire Lulla ja õpetaja Margit Tõhk tutvustasid liigirikka taimestikuga õueala ja kirjeldasid, kuidas näiteks rühma nimitegelase, muinasjutulise Metstötsi kaudu lastele paremini looduses toimuvat selgitada. "Lasteaias on teisigi keskkonnakasvatuse haridustegelasi: Pokud, Naerupuu, Lepatriinu, Päevakoer ja Naaskelnokad," rääkis Lulla.



Kesklinna lasteaia õuealal kasvab üle neljakümne põõsa- ja puuliigi. Seal sirguvad rühma oma puud: Metstötsi rühmal õunapuu “Rudolf”, Pokudel Euroopa lehis “Pokud”, Naerupuu rühmal pihlakas “Naerupuu”, Naaskelnokkadel õunapuu “Krista”.



Lulla ütlust mööda on lasteaia õuealal huvitav õppida igal aastaajal ja igas vanuses lastel.



Kesklinna lasteaias käisid kolleegide tegemisi uudistamas Kuninga kooli õpetajad Katrin Kurvits, Kristi Treial, Kaja Aadomaa, Anu Päit ja Tiiu Kiveste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles