Pärnu aasta tegu on spordihall

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordihall.
Pärnu spordihall. Foto: Ants Liigus

Tänavuseks aasta teoks valisid Pärnu Postimehe lugejad ülekaalukalt Pärnu spordihalli.


Spordihall kogus teiseks jäänud Ülejõe gümnaasiumi renoveerimisest kaks korda rohkem hääli. Kolmandaks tuli ligi 70 töökoha loomisega OÜ Strami voodivabriku avamine.

Neljandaks-viiendaks platseerusid võrdse häältearvuga Pärnu Keskuse ja Port Arturi vahele jääva väljaku ning Põhja ja Aida tänava rajamine ning hoogsalt tegevust alustanud Maarja-Magdaleena gild.

Pärnu linnavalitsuse ja Pärnu Postimehe korraldatud aasta teo konkursi võitjale antakse 28. detsembril Pärnu raekojas pidulikul üritusel üle Ene Tapferi valmistatud kuju, Vello Paluoja kujundatud auaadress ja Pärnu Postimehe esimese numbri faksiimiletrükk.

Pärnu aasta tegu selgitatakse välja 2001. aastast.

Veel on aasta teo tunnustuse pälvinud 2001. aastal Endla teatri juurdeehitus, 2002 – Pärnu kontserdimaja, 2003 – Vana turu uus hoone, 2004 – Pärnu uus haiglahoone, 2005 – kesklinna koolide võimla, 2006 – rannapromenaad, 2007 – ansambli Bedwetters võit MTV muusikaauhindade jagamisel „Euroopa uute helide“ kategoorias, 2008 - keskraamatukogu lõpuni ehitamine.

Hääletajate vahel loosisid korraldajad välja meened. Pärnu linnavalitsuselt saavad mälestuseseme Aino Stimmer (Pärnu, Viru 13), Aili Koodi (Pärnu, Oja 120) ja Tõnis Rebbas (Pärnu, Riia 76) ning Pärnu Postimehelt Jaak Eamets (Sauga, Lepalinnu 6), Priit Neeme (Pärnu, Oja 138) ja Eiri Silivälja (Audru vald).

Meeneid saab kätte alates esmaspäevast tööpäeviti ja tööajal linnavalitsuse infolauast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles