Maavalitsus tutvustab tuuleenergeetika teemaplaneeringut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Liis Treimann.

Homme, 30. märtsil kell 11 toimub Pärnu maavalitsuses ja kell 15 Häädemeeste seltsimajas Pärnu maakonna planeeringut täpsustava tuuleenergeetika teemaplaneeringu lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) programmi avalik arutelu.


Arutelude tulemusena täiendatakse nii planeeringu lähteseisukohti kui KSH programmi. Pärast seda alustatakse teemaplaneeringu eskiislahenduse ja KSH aruande koostamist, teatas Pärnu maavalitsus.



Planeeringu ajagraafiku kohaselt valmivad teemaplaneeringu eskiislahendus ja KSH aruanne käesoleva aasta septembriks. Seejärel viiakse läbi nende avalikud tutvustused ja arutelud nii maavalitsuses kui kohalikes omavalitsustes, kus on sobivad alad tuuleparkide arendamiseks.



Teemaplaneeringu eesmärk on määratleda tuuleenergeetika ruumilise arengu põhimõtted, tuuleparkide rajamiseks sobivad maa-alad, elektri ülekandeliinide põhimõttelised asukohad ja planeeringu elluviimise võimalused.



Planeeringu aluseks on üleriigiline planeering "Eesti 2010", mis näeb ette energeetika järkjärgulist ümberorienteerimist taastuvate energiaallikate suuremale kasutamisele. Taastuvenergeetika arendamise üks võimalus on tuuleenergia kasutamine. Parima lahenduse saamiseks ja eri huvide tasakaalustamiseks koostatakse kogu Pärnu maakonda hõlmav teemaplaneering.



Teemaplaneeringut koostab Pärnu maavalitsus koos riigihanke võitnud konsultandi OÜ Hendrikson & Ko-ga. Keskkonnamõju strateegilise hindamise ekspert on OÜ Hendrikson & Ko. Samaaegselt koostatakse planeering sama konsultandi abiga Saare, Hiiu ja Lääne maakonnas.



Planeering koostatakse koostöös Pärnumaa kohalike omavalitsustega, keskkonnaameti, terviseameti ning teiste asutuste, seltside ja organisatsioonidega.



Tuuleenergeetika teemaplaneeringu KSH programm ja teised andmed planeeringu kohta on kättesaadavad internetis

planeeringuportaalis

.



Ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi saab KSH programmi kohta esitada kirjalikult kuni 15. aprillini Pärnu maavalitsusele (Akadeemia 2, 80088 Pärnu, mv@mv.parnu.ee ) ning osaühingule Hendrikson & Ko (Raekoja plats 8, 51004, Tartu, kuido@hendrikson.ee) ja suuliselt 30. märtsil toimuvatel aruteludel Pärnu maavalitsuses ja Häädemeeste seltsimajas.



Teemaplaneeringu kontaktisikud Pärnu maavalitsuses on Raine Viitas (tel 447 9762, raine.viitas@mv.parnu.ee) ja Tiiu Pärn (tel 447 9761, tiiu.parn@mv.parnu.ee).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles