Pärnumaal trahviti haugipüügilt tabatud kalureid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug.
Haug. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viimase nädala soojade ilmadega on veekogudes kala liikuma hakanud ning liikvele on läinud röövpüüdjadki. Keskkonnainspektsioon teeb rikkumiste ennetamiseks ja röövpüüdjate tabamiseks veekogudel tugevdatud kontrolli. Põhitähelepanu on suunatud kudealadele.


Ehkki praegu kehtib enamikul veekogudest haugipüügikeeld, üritatakse sageli keelule vaatamata ja keelatud vahenditega haugi püüda, teatas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.



Haugipüügikeelu eiramise eest on karistatud kutselisi kalureidki. Näiteks Pärnumaal said kaks kutselist kalurit haugipüügi eest kumbki 3000 krooni trahvi. Püütud kalad olid elus ja need lasti vette tagasi.



Samuti on inspektorid kontrolli käigus avastanud veekogudest tähistamata nakkevõrke. Möödunud nädala lõpus avastasid inspektorid Pärnumaal Ura jões ühe salavõrgu koos haugidega, eile hommikul leiti Ura jõest kolm tähistamata võrku. Ebaseaduslikult püügile seatud võrgud eemaldati püügilt ja võrkudes olnud kalad lasti tagasi vette.



Keskkonnainspektsioon tuletab meelde, et merel on keelatud haugi püüda 1. märtsist kuni 30. aprillini ja siseveekogudel 15. märtsist 10. maini. Võrtsjärvel on haugipüügi keeluaeg 15. märtsist 30. aprillini ja Peipsi järvel 15. aprillist 15. maini.



Peale püüginõuete täitmise kontrolli jätkub kontroll kala käitlemise üle, sealhulgas kontrollitakse nii kalatöötlemisettevõtteid kui müügikohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles