Sõdurid testivad Pärnumaa suurõppusel uut kuivtoitu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppusel Kevadtorm osalejad saavad proovida uudset kuivtoitu.
Suurõppusel Kevadtorm osalejad saavad proovida uudset kuivtoitu. Foto: Eesti Kaitsevägi

Pärnu- ja Viljandimaal alanud suurõppusel "Kevadtorm" saavad sõdurid mekkida uudset kuivtoitu.


Tegemist on nelja tüüpi ühe toidukorra kuivtoidupakkidega. Toidukord sisaldab sõduri näkileiba, sproti- või lihapasteedikonservi ning ühe põhiroana maksakastet kartuliga, hakklihakastet kartuliga, stroogonovi kartuliga või

chilli con carnet

't. Magustoiduks on puuviljapüree või halvaa ning jookidena on pakis kas isotooniline spordijook või tee suhkruga. Põhirooga saab tarbida kas külmalt või soojendatuna katelokis.



Kõik söögikorrapaki põhiroad on valmistanud Eesti tootjad. Samuti pakendab ja komplekteerib kuivtoidupakke Eesti ettevõtja.



Toiduainete valikul on kaitseväe logistikakeskuse teatel arvestatud eelkõige sõduri energiavajadusega välitingimustes. Ligikaudu 700 grammi kaaluvad kuivtoidupakid on pakendatud veekindlalt ja nende säilivusaeg on minimaalselt kaks aastat.



„Kaitseväe uued kuivtoidupakid on täpselt sedavõrd head, kuivõrd kaitseväel on rahalisi vahendeid ning kuivõrd väljaõppekeskused ja kaitseväelased ise on vaevunud osalema logistikakekuse uuringutes,“ ütles kaitseväe logistikakeskuse toitlustusjaoskonna juhataja Agne Silde. „Kuid kindlasti jätkame kuivtoidupaki arendamist ja täiendamist.“



Uue kuivtoidupaki väljatöötamisse olid kaasatud kaitseväe peastaap ja kaitseväe väeosad ning lõplike maitsevalikute tegemisel arvestati kaitseväes eelmisel aastal tehtud küsitluste tulemusi.



Söögikorrapakkide aastase hanke maksumus on 1,5 miljonit krooni.



Kaitseväe logistikakeskus saatis tänavusele suurõppusele 5000 uut kuivtoidupakki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles