Mark Soosaar muretseb kalurite pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid.
Kalurid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigikogu Pärnumaa saadikurühma esimees ja keskkonnakomisjoni liige Mark Soosaar tahab teada, mida arvavad rannakalurid kalapüügiseaduse muutmisest.

“Parlamendis esimese lugemise läbinud eelnõu kehtestab kutselistele kaluritele selgepiirilised kvoodid, mille täitumisel võib põllumajandusminister lõpetada ühe või teise kalaliigi püügi kolme päeva jooksul,” selgitas Soosaar oma mure põhjust. “Näiteks Liivi lahel töötavatele kaluritele võib tähendada kõnealune muutus seda, et räimepüügil saavad ühed kalurid kordades rohkem kala välja püüda kui teised merel toimetavad mehed.”

Seaduseelnõusse saavad parandusettepanekuid teha riigikogu liikmed. Seepärast ootab Soosaar kaluritelt kiiresti vastuseid küsimustele, kas seada võrdsed kvoodid kõikidele kakuamidele või ollakse valmis jätkama püüki üksteise võidu ja lepitakse olukorraga, kus püügi järsul lõpetamisel jääb mõni kalur räimeõnneta.

Vastused tuleks saata e-kirjaga mark.soosaar@riigikogu.ee või telefonil 502 4947. (PP)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles