Politsei tabas Pärnus sidekaabli vargad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeva öösel tabati Pärnus teolt sidekaabli vargad, kes olid jõudnud põhjustada suure varalise kahju.

9. juunil kella 1 paiku öösel avastasid Elioni töötajad sidekatkestuse Raeküla-Reiu sidekaabli liinil ja põhjust kontrollima asudes leidsid eest mitmesaja meetri pikkusel lõigul seitsme sidekaabli kaevu avamise ja vaskkaabli varguse ja valguskaabli rikkumise, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Juhtunust teavitati kohe politseid ja samal ajal märgati tee ääres kahtlasena tunduvat sõiduautot. Politsei pidas sõidukis olnud kaks noormeest kohapeal kinni.

Edasise kriminaalasja menetlemise käigus peeti Pärnu kriminaaltalituse töötajate poolt kahtlustatavana kinni veel lisaks kolm noormeest. Menetluse käigus on selgunud, et sama noormeeste grupi kahe liikme poolt oli toime pandud veel teinegi kaabli vargus samast piirkonnast nädalapäevad enne.

Antud varguste eest on kahtlustused esitatud ühele 21-, ühele 22-, kahele 24- ja ühele 26-aastasele noormehele.

Pärnu kriminaaltalituse juht Priit Schvede sõnas, et varguse ja rikutud side- ja valguskaabli taastamisega seonduvad kahjud ulatuvad üle 200 000 krooni. „Kahtlustatavate hulgas on nii Pärnumaa kui ka teiste maakondade elanikke, kuid kõiki neid on erinevate kuritegude eest eelnevalt kohtulikult karistatud,“ lisas ta.

Schvede tänab kõiki tähelepanelikke inimesi, kes õiguserikkumistest väga kiirelt politseid teavitavad. Tema sõnul on nii mitmelgi juhul just tänu neile politsei saanud kurjategijad tabada otse teolt.

Antud kuritegude suhtes on alustatud kriminaalmenetlust varguse paragrahvi alusel ning menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles