Pärnumaa maleva võistkond võitis rahvusvahelise võistluse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas võistkond koos esindaja kapten Margo Saiaga.
Võidukas võistkond koos esindaja kapten Margo Saiaga. Foto: Kaitseliidu Pärnumaa malev

Lõppenud nädalavahetusel Inglismaal Liverpooli lähedal peetud rahvusvahelise Altcari sõjalis-sportliku võistluse võitsid Kaitseliidu Pärnumaa maleva kaitseliitlased, kes edestasid tihedas konkurentsivõitluses napilt teiseks tulnud Ühendkuningriigi merejalaväelasi.

Altcari sõjaväebaasi ümbruses toimunud võistlusel pidid mehed kahe päeva jooksul orienteeruma Põhja-Inglismaa vaheldusrikkal maastikul ja näitama oma sõdurioskusi kontrollpunktides.

Kokku tuli sooritada 20 ülesannet, mille hulka kuulusid muu hulgas püstolist ja automaadist laskmine, takistusraja läbimine ning tehnika ja relvade tundmine. Samuti pidid võistlejad lahendama mitu taktikalist ülesannet.

Võitjameeskond, kuhu kuulusid Janno Lampp, Valdo Hälvin, Jaan Pillman ja Taavi Tilk, on pea sellessamas koosseisus silma paistnud ja kõrgeid kohti saavutanud mitmel kodumaisel patrullvõistluselgi. Viimati Lääne maleva "Valgel laeval" ja Utria dessandil. Briti reservväelaste assotsiatsiooni eestvedamisel korraldataval jõukatsumisel osalesid nad esimest korda.

Altcari võistluse eesmärk on panna proovile tegev- ning reservväelaste teadmised ja oskused. Tänavu osales võistlusel 39 neljaliikmelist võistkonda, kelle hulgast 11 olid väliskülalised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles