Pärnu müüb Sõpruse pankrotiohtu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskusele Sõprus kuuluv puitvilla Pärnus.
Taastusravikeskusele Sõprus kuuluv puitvilla Pärnus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus on taastusravikeskuse Sõprus müügimaterjalide hulka lisanud ülevaate, milles väidetakse, et ettevõte töötab pankroti piiril ja võib suure tõenäosusega sattuda pankrotiohtu.

“Linnavalitsusel ei ole õigust olukorda varjata ega ilustada,” vastas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo küsimusele, miks linnavalitsus selliseid asju rõhutab. Ta lisas, et iga analüütik on oma analüüsi ja lõppjärelduste tegemisel vaba ning antud juhul on tegemist klassikalise raamatupidamise andmete suhtarvuanalüüsiga, mis koostati linnavalitsuse ja volikogu liikmetele ülevaate andmiseks.

Audiitori kinnitatud ja nõukogu liikmete allkirjad saanud Sõpruse 2009. aasta majandusaasta aruandes pankrotiohust juttu ei ole. Majandusaasta aruanded, kinnistusraamatu väljavõtted ja LVM Kinnisvara eksperthinnang Sõpruse kahe kinnistu väärtusele on pankrotiohust rääkiva analüüsi kõrval ainsad dokumendid, mida Sõpruse aktsiatest huvitujatele pakutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles