Tuletõrjujad kustutasid öösel Kaubamajakas õppepõlengut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja
Tuletõrjuja Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Lääne-Eesti päästekeskuse korraldusel toimus täna öösel Pärnu kaubanduskeskuses Kaubamajakas tuletõrjeõppus, millest võtsid osa kõigi Pärnumaa päästekomandode meeskonnad.

Õppuse peaeesmärk oli harjutada kustutusvee tagamist olukorras, kus tulekahju on paisunud väga suureks, vahendasid ERRi teleuudised.

Õppuse toimumist saladuses ei hoitud, aga sellegi poolest oli neid, keda avanev vaatepilt - suur hulk tuletõrjeautosid Pärnu ühe suurema kaubanduskeskuse juures - võis tõsiselt ehmatada. Suletud oli ka osa ümberkaudseid tänavaid.

"Tulekahju sai alguse Sotka poes, see on mööblipood. Legendi järgi oli kohe tules umbes 1000 ruutmeetrit. Tegemist oli suure tulekahjuga, nii et kõrgendatud väljasõiduaste meie maakonnas," rääkis õppuse peakorraldaja Aleksander Frischer.

"Meie peaeesmärk oli harjutada standardtoiminguid objektil. Loomulikult olid alaeesmärgidki, need olid ära katsetada hoonesisest tulekustutussüsteemi, panna proovile Pärnu linna veevarustus ning meie tehnika ja varustus," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles