Ilmatark: ilm püsib kevadine

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed lilled juba õitsevad. Pildil lumikellukesed.
Esimesed lilled juba õitsevad. Pildil lumikellukesed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Selle nädala ilm oli kevadepoolne. Kuigi öine temperatuur oli vähestes miinuskraadides, siis päevane omakorda plussis.

Esimese dekaadi keskmine temperatuur oli Lõpe andmetel 2,8 kraadi ja sademeid tuli 18 millimeetrit, mis on pool kuu normist. Arvasin, et nädala teine pool tuleb sajune ja on madalrõhkkodade päralt, aga seekord läks vastupidi.

Ilus kevadine ilm püsib edaspidigi. Päevane õhutemperatuur ulatub kohati kümne soojakraadini, öösel on nullilähedane või kerges miinuses. Päikest näeb iga päev.

Ma ei ole täheldanud veel suurt rändlindude rännet, aga kui ilm püsib kevadine, on loota, et linde tuleb massiliselt. Võib-olla peletavad neid praegu jahedad ööd. Kahjuks ei ole sademeid ette näha ja kui nii edasi, võib meid ohustada põuaperiood. Taliviljad on sel aastal talvele väga hästi vastu pidanud.

Vanasti arvati, et kui paastumaarjapäeva (25. märts) ööd on soojad, saab soe kevad, kui aga külmetab, saab kevad külm ja sügis soe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles