Härma kaubahoovi vallutasid koerad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käpajälg.
Käpajälg. Foto: Internet

Pärnus Härma kaubahoov muutus täna näituseplatsiks, kus oma neljajalgseid lemmikuid käisid näitamas koeraomanikud Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Pärnu rahvusvahelise koerte-show' nime kandva näituse korraldaja Eriks Štegmanise sõnutsi käis päeva jooksul kohtunike palge ees üle 200 koera.

Tallinna kennalklubi juhataja Štegmanis märkis, Pärnus toimunud näituse eripära on see, et sellest võivad osa võtta kõik koeratõud, olenemata päritolust.

Korraldaja rõhutas, et see ongi erinevus muudest koertenäitustest. “Meie näitus on kõigile tõugudele, näitusel osalejatel ei pea olema nimekat sugupuud. Meie põhimõte on aus genealoogia ilma piiride ja piiranguteta,” selgitas Štegmanis Pärnu rahvusvahelise koerte-show' olemust.

Štegmanise sõnutsi tähendab see, et kõigil koertel on ringi minnes võrdne positsioon. “Parim valitakse tema omaduste põhjal ringis,” selgitas ta, lisades, et õiglaseks hindamiseks olid kõik kohtunikud kutsutud Saksamaalt.

Härma kaubahoovi ruume, kus võisteldi kahes ringis, Štegmanis kitsaks ei pidanud. “Kõik koerad ühel ajal kohal ei ole. Eri tõud käivad ringis eri ajal,” seletas ta. “Lõppvõistlusel “Best in Show” on kaasaelajad aga ümber ühe ringi ja õhkkond seda mõnusam.”

Tallinna kennalklubi juhataja sõnutsi on järgmine näitus Pärnus plaanis korraldada tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles