Selgusid lauluvõistluse „Sügisulg“ parimad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti -Holger Mutik esines lauluga "Montparnasse'i lapsed".
Anti -Holger Mutik esines lauluga "Montparnasse'i lapsed". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile õhtul astusid Pärnu kontserdimajas võistlustulle Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkursi “Sügisulg 2010” 10-19aastased lõppvooru valitud solistid, lauluvõistluse grand pirx' võitis Toomas Volli õpilane Hanna Valk.

Eile esines 28 noort, keda oli kuulama tulnud saalitäis rahvast. Soliste hindas žürii, kuhu kuulusid lauljad ja laulupedagoogid Els Himma, Sirje Medell ja Marge Lumisalu, Eesti Rahvusringhäälingu Klassikaraadio muusikatoimetaja Joosep Sang ning dirigent ja Pärnu filharmoonia produtsent Lukas Groen.

Esinejad jagunesid kolme vanusegruppi, kusjuures vanemate vanusegruppide esinejad omakorda A- ja B-kategooriasse.

10-12aastaste vanusegrupis sai esikoha Krisdelle Viljak (juhendaja Margrit Kits), teise koha Marta Lotta Kukk (juhendaja Toomas Voll) ja kolmanda koha Tamur Talviku (juhendaja Anne Uusna).

13-15aastaste B-kategooria arvestuses olid kolm parimat Kristiina Ristmäe (juhendaja Kadri Keskküla), Kerli Reinson (juhendaja Eva Taul) ja Laura Retti Laos (juhendaja Toomas Voll).

13-15aastaste A-kategoorias anti välja vaid esimene ja teine koht, need said Hedi Maaroos (juhendaja Toomas Voll) ja Karmen Kõrnas (juhendaja Endla Murd).

16-19aastaste B-kategooria parimateks tunnistati Karel Reisenbuk (juhendaja Kadri Keskküla), Mirell Jakobson (juhendaja Toomas Voll) ja Ott Sääsk (juhendaja Anne Uusna).

16-19aastaste A-kategooria tublimad oli Getter-Heleen Aron (juhendaja Anne Uusna), Rebeka Elmi (juhendaja Toomas Voll) ja Merilin Kauniste (juhendaja Endla Murd).

Publikupreemia pälvis Getter-Heleen Aron (juhendaja Anne Uusna). Peale selle jagati välja hulganisti eripreemiaid.

Seekord olid “Sügisulu” erikülalisteks Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi segakoor ja tantsijad ning Pärnu noortekoor, kelle esituses kõlasid Pink Floydi, Jamiroquai ja Queeni tuntud hitid.

Pühapäeva keskpäeval esinevad Endla teatri Küünis finaali pääsenud 3-9aastased lauljad. Sellel finaalkontserdil kohti ei jagata, sest kõik esinejad on juba võitjad. Osaleb 31 mudilast ja õpilast.

Konkursi saatebändis on klahvpillidel Hain Hõlpus, kitarril Kalle Pilli, basskitarril Toomas Aron. Trumme mängis eilsel kontserdil Rauno Pella ja pühapäeval, nooremate osalejate finaalis astub üles Olav Kund.

„Sügisulgu“ korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo koostöös Pärnu filharmooniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles