Arhitektid tunnustasid vallikraavi silda ja Tammiste lasteaeda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste lasteaed.
Tammiste lasteaed. Foto: Eesti Metsatööstuse Liit

Puitarhitektuuri konverentsil välja antud "Aasta puitehitis 2010" auhindade jagamisel pälvisid tunnustuse Pärnu vallikraavi sild ja Tammiste lasteaed.
 

Arhitekt Kiur Lootuse projekteeritud Pärnu vallikraavi jalakäijate sild pälvis konkursi liimpuidu eriauhinna.

Ehkki silla hädavajalikkus linlaste jalavaeva vähendajana tundus žüriile mõneti kaheldav, on sild ise hästi teostatud ja õhtuses efektses valguslahenduses kahtlemata pilkupüüdev. Pealegi ei ole Eestist teada kaarkonstruktsioonis sildasid, mille kandev kaar on ühtlasi jalakäijate käigutee.

Parima tehasemaja auhinna saajaks osutus AS Matek ja nende toodetud Sauga valla Tammiste lasteaed. Esimest korda tehasemaja kategoorias võistelnud ehitistel hinnati eelkõige ehituskvaliteeti.

Konkursile laekus kokku 23 ehitist. Žürii valis põhjalikumaks tutvumiseks välja 14 hoonet. Konkursile esitatud ehitiste puhul hindas žürii ehitise arhitektuurilist lahendust, sotsiaalset konteksti, materjali kasutust ja ehitustehnilist kvaliteeti.

"Võrreldes eelmiste aastatega, on esitatud hoonete hulgas rohkem ühiskondlikku funktsiooni täitvaid ehitisi ja enam tähelepanu on pühendatud energiasäästule," kommenteeris puitehituse klastri projektijuht Märt Riistop.

Tänavuse aasta puitehitise peaauhinna pälvis arhitekt Mihkel Tüür oma suvemaja eest Muhu saarel.

Möödunud aastal valminud ehitiste hulgast valisid puitarhitektuuri auhindade saajad välja Puuinfo ja Eesti metsatööstuse liit. Žüriisse kuulusid arhitektid Urmas Elmik ja Peeter Pere, insenerid Toomas Aakre, Indrek Peterson ja Märt Riistop ning kunstiteadlane professor Mart Kalm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles