Lehelugejad valisid Pärnu aasta teoks hansapäevad

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. rahvusvahelised hansapäevad avati etendusega Pärnu jõel.
30. rahvusvahelised hansapäevad avati etendusega Pärnu jõel. Foto: Ants Liigus

Tänavu valisid Pärnu Postimehe lugejad Pärnu aasta tegu juba kümnendat korda ja tiitli pärast käis tihe rebimine 30. rahvusvaheliste hansapäevade ja Rannapargi uuendamise vahel. Kaheksa enamhäälega jäid peale hansapäevad, millest ilmselt võtsid osa kõik pärnakad ja pärnumaalased.

Kolmandaks tuli Pärnu linnavalitsuse ja Pärnu Postimehe korraldatud konkursil Pärnu kutsehariduskeskuse toitlustus-teenindusvaldkonna uue õppehoone valmimine, neljandaks äsja Pärnu kultuuripreemia pälvinud festival “Augustiunetus” ning esiviisikusse jõudis üks Pärnu mereväravaid – jahtklubi ümberehitamine.

Teistest enim hääli kogusid veel Eliisabeti kiriku barokkoreli valmimine, väärikate ülikool ja festival “Reiu rock”.

Pärnu 2010. aasta teo konkursi võitjale antakse 29. detsembril Ammende villas pidulikul aastalõpuüritusel üle Ene Tapferi valmistatud kuju, Vello Paluoja kujundatud auaadress ja Pärnu Postimehe esimese numbri faksiimiletrükk.

2001. aastast korraldatud konkursil on aasta teoks tunnistatud Endla teatri juurdeehitus, Pärnu kontserdimaja, Vana turu hoone, Pärnu haigla, kesklinna koolide võimla, rannapromenaad, ansambli Bedwetters võit MTV muusikaauhindade jagamisel “Euroopa uute helide” kategoorias, keskraamatukogu lõpuni ehitamine ja mullu Pärnu spordihall.

Nagu tavaks loosisid korraldajad hääletajate vahel välja meened.

Pärnu linnavalitsusest saavad mälestuseseme Veeliks Peimann, Kadri Karjus ja Vilma Männik ning Pärnu Postimehelt Ekateriina Aava, Silvia Tüür ja Meida Sedrik. Võitjatega võetakse ühendust.

Meened saab kätte alates esmaspäevast tööpäeviti ja tööajal linnavalitsuse infolauast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles