Viisitamm Keskerakonna valimisnimekirja ei mahtunud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simsoni valimisreklaam.
Kadri Simsoni valimisreklaam. Foto: Keskerakond

Täna Tallinnas Keskerakonna valimiskonverentsil kinnitatud partei riigikogusse kandideerijate nimekirjadest ei leia keskpartei Pärnu piirkonna esimehe Mart Viisitamme nime. Pärnumaal on Keskerakonna esinumber Kadri Simson.

Mart Viisitamme sõnutsi ei soovinud ta riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas osaleda.

Keskerakonna Pärnu piirkonna juhi sõnutsi ei sobi tema arvates kandideerida poolelioleva kohtuvaidluse ajal, samuti ei taha Pärnu ekslinnapea olla oma erakonnale pelgalt häältepüüdja.

“Nii kaua, kui pole lõppend kohtuvaidlused, ma ei kandideeri,” ütles Viisitamm. “Pärast viimaseid uudiseid ei pea ma ka vajalikuks osaleda häälte kogumisel erakonna heaks. Need on kaks põhilist põhjust, miks ma ei kandideeri.”

Viisitamme sõnutsi oleks ta olnud valmis kaaluma valimistel osalemist juhul, kui partei oleks pakkunud talle kohta üleriigilise nimekirja esikümnes.”

Pärnu ekslinnapea sõnutsi peab ta riigikogu valimiste kõrval tähtsamaks kohalike omavalitsuste valimisi. “Seda näitab, et eelmistel riigikogu valimistel olin kohalikus nimekirjas viimane ja üleriiklikult eelviimane,” lisas ta. “Minu jaoks on olulisemad 2013. aasta kohalikud valimised.”

Keskerakonna Pärnumaa valimisnimekirjas esinumbriks seatud Kadri Simson on Keskerakonna üleriigilises nimekirjas Edgar Savisaare järel partei teine number.

Keskerakonna valimisnimekirja teine ja kolmas number Pärnumaa valimisringkonnas on Avo Keel (Keskerakonna üleriigilises nimekirjas 88.) ja Kalle Song (55.).

Edasises järjekorras on kandidaatidena üles seatud Margus Tammekivi (66.), Rein Ratas (31.), Svetlana Tšipurina (78.), Aivar Pikkmets (27.), Hillar Talvik (99.), Taavi Pukk (107.) ja Marko Šorin (113.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles