Sauga vallas avati Tammiste lasteaed

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avamispidu Tammiste lasteaias.
Avamispidu Tammiste lasteaias. Foto: Ants Liigus

Pärnumaal Sauga vallas Tammistes avati eile pidulikult Tammiste lasteaed, mille hoone tunnistati juba enne laste sissekolimist Eesti parimaks puitehitiseks eelmisel aastal.

Tegelikult pääsesid lapsed uhiuude lasteaeda 11. jaanuaril, nii et eile pidulikul avamisel esitatud laulud said viimase lihvi juba seal, vahendasid ERRi teleuudised.

Tammiste lasteaias on neli rühma, mil nimedeks Kuusekäbid, Männikäbid, Kastaninublud ja Urvakesed. Põhjust uue majaga rahul olla on nii lastel, lapsevanematel kui töötajatel.

"Kui me algul siia tulime, oli maja ilus, aga keskkond oli selles mõttes kõle, et ei olnud seda oma maja hinge sees. Oleme jõudnud juba harjuda ja arvan, et meil on väga meeldiv koostöö lapsevanemate ja lastega," rääkis Tammiste lasteaia direktor Daily Harjaks.

Pärnu linnaga külgnev Sauga vald tõmbab inimesi ligi. 1. jaanuari seisuga oli vallas 3970 elanikku, neist 230 kolis sinna mullu. Ja kui on elanikke, tuleb ka lapsi.

"Meil on kaks lasteaeda," rääkis Sauga vallavanem Vello Tiidermann. "Jänesselja lasteaias, kus on üheksa rühma, on 170 last ja siin selle maksimumvõimsus on 96 last. Momendil see rahuldab. Aga kes teab, kui kauaks, eelmisel aastal sündis 72 last. Kui see tempo jätkub, tuleb ilmselt hakata mõtlema uue lasteaia ehituse peale."

Tammiste lasteaia maksumuseks kujunes 26 miljonit krooni, millest 85% tuli Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu, 15% tuli vallal endal leida. Ja ehkki  lasteaed sai just avatud, on vähemalt hoone juba tunnustuse pälvinud. Jüri Kliimaski projekteeritud ja Matekis toodetud puitmaja tunnistati Eesti metsatööstuse liidu ja Puuinfo korraldatud võistlusel puitehitiste kategoorias parimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles