Tammiste lasteaed pidas avamispidu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolteiseaastane Anneliis veel lasteaias ei käi, kuid uudistas endast vanemate laste tegemisi saalis läbi tammetõrudega kaunistatud klaasseina.
Poolteiseaastane Anneliis veel lasteaias ei käi, kuid uudistas endast vanemate laste tegemisi saalis läbi tammetõrudega kaunistatud klaasseina. Foto: Ants Liigus

“Tulime tegema tööstuslikku spionaaži. Meil on sama haigus mis teil: sünnib palju lapsi,” õnnitles naabreid Paikuse vallavanem Kuno Erkmann.

Erkmann oli üks paljudest külalistest, kes olid tulnud osa saama Tammiste lasteaia avamispeost.

Ehkki lapsed pääsesid majja ja rühmad alustasid tööd alles 11. jaanuaril, olid Urvakeste rühma mudilased muusikaõpetaja Marge Lumisalu käe all selgeks õppinud juba eeskava jagu laule.

Sama oli jõudnud teha õpetajate kollektiiv, mis paistab silma noorusega: töötajate keskmine vanus on 35.

Lasteaia direktor Daily Harjaks tõdes, et kollektiivil on olnud aega meeskonnaks kujuneda oktoobrist saati ja kuigi majja elektri ootamine lükkas mitme kuu jagu edasi lasteaia avamise mudilastele, oli vahepeal hea kujundada ruume ja keskkonda, et lastel oleks mugav.

“Praegu on küll nii, et meil ei ole vaja üldse muretseda lasteaiakohtade täitumuse pärast: sellel aastal on kõik kohad täis. Just vaatasin üle avaldused, järgmiseks aastaks on kohasoovijaid 21 ja ülejärgmiseks juba 31. Tegelikult nii palju vabu kohti meil isegi ei ole,” rääkis Harjaks.

Juhataja tõdes, et kohti vabaneb kasinalt, kuna kahel järgmisel aastakäigul läheb väga vähe lapsi kooli. Samal ajal on lapsevanemate huvi oma laps just siia lasteaeda panna väga suur.

Sauga vallavanem Vello Tiidermann lausus, et Tammiste lasteaia saamislugu on juba kuus aastat vana alates sellest, kui teema päevakorda tõusis. Vahepeal on lapsi valda palju juurde tulnud.

Peale saali ja rühmaruumide on majas meditsiinitöötaja kabinet ja Sauga vallavanema sõnutsi võiks selle kaudu luua piirkonda perearsti vastuvõtu. Harjaks selgitas, et esmalt on plaanis koostöö Jannseni Hambaravi arstidega, et nood tuleksid kohapeale laste hambaid kontrollima.

Ühtlasi on lasteaialastele meditsiinitöötajast praegu olulisem leida logopeed, kelle vaba ametikoha täitmiseks kuulutatakse sellel aastal ka konkurss välja.

Kuna Tammistes muud katusega piirkondlikku keskust pole, saab lasteaia saali õhtusel ajal, pärast lasteaiapäeva kasutada ümbruskonna rahvaski. Harjaksi kinnitust mööda on täiskasvanute huviringide suhtes tehtud juba mitu ettepanekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles