Pildid: Libatse rahvas vuntsib küla üles

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Libatse külaselts pani küla käidavamatesse kohtadesse mahukad prügikastid, et inimestel oleks mugavam prügi käest poetada. Veel planeerimisjärgus külaplatsile soetati lipumastid ja küla nimesilt.

"Libatse küla on alati oma heakorraga silma paistnud," sõnas Libatse külaseltsi juhatuse liige Heleri Wazza. "Nii oli see Edasi kolhoosi aegadel ja sama joont hoitakse nüüdki."

Nimetatud esemed jõudsid kohale tänu projektijuht Aile Jaansalule, vajalikud investeeringuid tehti kodanikuühiskonna sihtkapitali kohaliku omaalgatusliku elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamine programmi kaudu.

Libatse nimetahvli valmistas kohalik mees Joel Roos. Appi tulid paljud teisedki selle kandi naised ja mehed. "Täname kõiki, kes aitasid kaasa projekti valmimisele ja esemete paigaldamisele," lausus külaseltsi eestvedaja.

Wazza märkis, et kohalikud astusid oma elukeskkonna paremaks muutmisel sammu edasi, kuid kindlasti ei jää nad imetlema valminud töid. Mõte töötab ja vaadatakse tulevikku.

Nii plaanivad tegusad inimesed arendada külaplatsi. "Külaselts peab väga oluliseks, et rahval oleks koht, kus korraldada pidusid, veeta aega ja tunda end hästi," kinnitas külaseltsi eestvedaja. Seltsil on suur soov saada väljakule väike lavagi.

Käivad mänguväljaku rajamise ettevalmistused. Wazza tõdes, et praegu pole kohalikel lastel õues mängimiseks kuigi palju võimalusi: kõik kunagi rajatud mänguvahendid on amortiseerunud ja vajavad uuendamist.

Selts loodab, et õla panevad alla kohalikud ettevõttedki. "On ju keskkond, kus me elame, meile kõigile ühtviisi oluline," märkis Wazza, lisades, et osa läbirääkimisi on juba positiivse tulemuse andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles