Purjutaja kägistas lapsi (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

34aastane Marko pandi vangi, kuna ta läks kallale kahele teismelisele poisile.

5. mail kraakles purjus Marko Pärnus niisama joobnud mehega, kellest ta jõud ilmselgelt üle käis. Seda pealt näinud 13- ja 14aastane poiss otsustasid jagelejatele vahele astuda, kuid seepeale ärritus lühikese süütenööriga mees rohkemgi ja haaras ühe poisi kõrist. Kui sõber üritas poissi päästa, haaras Marko vasaku käega samuti teise teismelise kõrist ja pigistas mõlema kaela valusasti. Õnneks ei tekitanud purjutaja lastele raskeid vigastusi.

„Poisid väärivad kiitust selle eest, et otsustasid konflikti nähes nõrgema kaitseks välja astuda,“ ütles prokurör Olgerd Petersell, kuid rõhutas, et sellises olukorras tuleb hinnata ohtu iseendalegi. „Kui laps või noor näeb täiskasvanu agressiivset käitumist, on kõige õigem helistada kohe hädaabinumbril ja tegutseda sealsete juhtnööride järgi.“

13. septembri mõistis Pärnu maakohus Marko süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja määras talle kuus kuud vangistust. Tal oli aga tingimisi karistus all eelmise kuriteo eest. Nimelt pani Marko 2015. aastal Pärnus põlema prügimaja ja tekitas 13 000 eurot varalist kahju, samuti rikkus ta omakorda eelmise karistusega määratud karistusjärgse käitumiskontrolli nõudeid mitte alkoholi tarvitada.

Seega liideti eelnev ja nüüdne karistus, mistõttu Marko peab ära kandma aasta ja kolme kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles