Reedel kuulutati pealinnas Rotermanni soolalaos välja gastronoomiakonkursi Hõbelusikas võitjad. Pärnu restoranidest finaali pääsenud Raimond oma kategoorias seekord tiitlit ei võitnud.
Raimond pääses finaali, ent Hõbelusika napsas pealinna restoran
Kohtunikud valisid Raimondi finalistide hulka vegani- ja taimetoidu pakkujate kategoorias à la carte menüüga. Samas arvestuses olid nomineeritud veel restoran Ö ja reedel võitjaks kuulutatud veganirestoran V.
Raimond pakub sellest aastast vegani- ja taimetoidu à la carte menüüd. Selle autor on peakokk Marko Lumera.
Kuna Hõbelusika võistluse ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi, annetatakse auhinnagalaõhtu piletimüügist kümme eurot noore koka fondi. Selle aastal pälvis noore koka auhinna pärnakas Karolyn Perle, kes sõidab oma oskusi arendama meisterkokk Pekka Terävä käe alla Michelini tärniga pärjatud Helsingi restorani OLO.
Galaõhtul tunnustas parimaid sama restorani tippkokk Kim Mustonen.
Hõbelusika 2017. aasta hooaja võitjad kuulutati välja koostöös sõltumatu audiitorfirmaga PwC.
Hõbelusikas on Eesti esimene gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada riigi toidukultuuri.
Hõbelusika finalistid (võitja märgitud rasvaselt):
Fine dining – Horisont, Tchaikovsky, Ö.
Casual dining – Gloria Veinikelder, Kaks Kokka, Ribe.
Pererestoran – GOSPA, Lucca, Ylicool.
Eesti köök – Farm, Juur, Leib Resto & Aed.
Rahvusköök – Cru, Gianni, Haku.
Kohvik – Café Lyon Meistri, Gianni Café, Hapsal Dietrich.
Gastropubi – Kolm Sibulat, Frenchy, Saku Gastropub.
Tänavatoit – Al Mero Pizza, Papa Joe, Burger Kitchen Tänavagurmee.
Parim peakokk - Martin Meikas ja Ranno Paukson (Ö), Martin Meikas ja Ranno Paukson (Kaks Kokka), Shuichi Shiraishi (Haku), Costantino Veglianti (Gianni).
Parim teenindus – Ribe, Haku, Gianni.
Parim taimetoidu pakkuja – veganirestoran V, Raimond, Ö.
Andmed: Hõbelusikas