Pärnaka šokeeriv lugu käivitas rahaotsingud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Tombak vajab elus püsimiseks kallist toitesegu, mida haigekassa ei kompenseeri.
Sven Tombak vajab elus püsimiseks kallist toitesegu, mida haigekassa ei kompenseeri. Foto: Heiko Kruusi/Puutepunktid

53-aastane pärnakas Sven Tombak lonksas üle-eelmisel suvel valuvaigistitabletile peale veepudelisse villitud torupuhastusvahendit. Leelisesöövituse tagajärjel elab mees mao ja söögitoruta ning ... rahata.

Tombaki juhtumi tõi oma novembrinumbris avalikkuse ette ajakiri Puutepunktid, mis nimetab päranaka ellujäämist meditsiini tippsaavutuseks. Arstid on talle teinud mitmeid operatsioone, ravinud tüsistusena tekkinud põletikke, pannud taas käima seiskunud südame, hoidnud teda kunstlikus koomas, üritanud siirdada söögitoru.

Viimane pingutus ei kandnud siiski vilja ning Tombak toitub läbi kõhuseina peensoolde rajatud ühenduse. Paari aastaga on pärnakas selgeks saanud, kuidas sel moel toitumine käib ja kuidas kogu süsteemi hooldada. Ainus, mida ta ikka veel selgeks pole saanud, on see, kuidas tulla toime ilma rahata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles