Prokuratuur pääseb uude majja aasta pärast

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtu põik 5.
Õhtu põik 5. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) lõpetas tänavu juulist enne tähtaega Pärnus Õhtu põik 5 rendilepingu Jana Tringi erakooliga, et sinna kolida praegu Pikal tänaval töötavad Pärnumaa prokurörid, ent plaan jäi toppama. Nüüdseks on raha ruumide remondiks leitud.

RKASi kommunikatsioonispetsialisti Mariliis Sepperi ütlust mööda algavad ehitustööd tuleva aasta kevadel ja remonditud ruumidesse hakatakse kolima 2019. aasta alguses. Lääne ringkonnaprokuratuur paigutatakse maja teisele ja osaliselt esimesele korrusele.

Enne aga tehakse hange ja sel põhjusel ei saa RKAS avaldada ehitustööde eeldatavat maksumust.

Sepperi jutu järgi kohandatakse remondi käigus ruumid prokuratuuri vajadustele ja luuakse nõutavad  turvameetmed. Peamiselt tehakse siiski siseviimistlustöid.

Pressiesindaja selgitas, et prokuratuuri ümberasumise vajadus tuleneb ruumipuudusest. Põhiõiguste kaitsmise reformi alusel lisanduvad töökohad, mis senisele pinnale ei mahuks. Samuti napib praeguses asukohas nõupidamis- ja koolitusruume.

Kuigi erakooli väljakolimise ja remonditöödega alustamise vahele jääb üle poole aasta, Sepperi jutu järgi Õhtu põik 5 tühjana ei seisa: seal on üürnikud sees.

Senine prokuratuuri maja Pikal tänaval pannakse pressiesindaja kinnitusel pärast tühjaks jäämist kas müüki või antakse üürile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles