IT-ladvik tuleb noori koolitama

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe päevasel seminaril saab infotehnoloogilisi teadmisi kosmose uurimisest kuni arvutimängude loomiseni.
Kahe päevasel seminaril saab infotehnoloogilisi teadmisi kosmose uurimisest kuni arvutimängude loomiseni. Foto: Lilli Tölp

Koostöötamiskeskus Forwardspace korraldab 7.–12. klassi koolinoortele Pärnus kahepäevase IT-seminari. Õpikodade ja loengute abil tutvustatakse noortele infotehnoloogilisi võimalusi ja soovitusi jagavad valdkonna paremad ettevõtted, eesotsas ESTCube`i meeskonnaga.

Eesti esimese kosmosesateliidi, ESTCube`i loojad räägivad noortele arvutiteaduse rollist kosmose uurimisel.

Seminari jooksul tutvutakse programmeerimiskeeltega ja milliseid valikuvariante nende tundmine tööturul loob. Ette võetakse rännak virtuaalreaalsusesse ja kiirelt arenevasse rakenduste maailma, samuti arutletakse mitmekülgsete ärivõimaluste ning katsumuste üle IT-valdkonnas. Samuti heidetakse pilk mängude tootmisesse. 

Toimuvad töötoad, kus osalejatel avaneb võimalus oma oskused ja teadmised proovile panna: tehakse esimesed sammud HTMLi, CSSi ja Bootstrapi veebiarenduses ning luuakse mängudele ja animatsioonidele struktuure. Kõik seminaril omandatud infotehnoloogilised teadmised kinnistatakse Minecraft Hour Of Code`i visuaalse programmeerimise teel. 

Seminaril kuuleb kogemustest rääkimas veel selliseid Pärnu taustaga ettevõtteid nagu Brightspark, Proekspert, TapTapSoft, Gamecan ja Wolf3D.

Täpsem info seminari ajakava ning registreerimise kohta asub Forwardspace’i kodulehel ning Facebook’is. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles