Sindi muuseum tutvustab Jaan Poskat

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi muuseumi juhataja Heidi Vellendi sõnutsi jääb enne Sinti jõudmist Moskvas ja Peterburis käinud rändnäitus avatuks 26. veebruarini.
Sindi muuseumi juhataja Heidi Vellendi sõnutsi jääb enne Sinti jõudmist Moskvas ja Peterburis käinud rändnäitus avatuks 26. veebruarini. Foto: Urmas Luik

Sindi muuseumis avatud näitus “Jaan Poska ja Tartu rahu” tutvustab teda kui Nõukogude Venemaaga peetud rahu­läbirääkimiste Eesti delegatsiooni juhti sõnas ja pildis.

Advokaadi, Tallinna linnapea ja Eesti Vabariigi välisministri elu ja tegevust kajastav näitus on Sindi muuseumi juhataja Heidi Vellendi jutu järgi vaadata 26. veebruarini ja rändab siis tagasi Tallinna.

Kümnest osast koosneva väljapaneku tekst on eesti ja vene keeles, sest rändnäitus on käinud enne Sinti jõudmist Moskvas ja Peterburis.

“Avasime Poska näituse, et tõmmata tähelepanu Jaan Poskale kui Sindist pärit Julius Seljamaa ea- ja aatekaasla­sele, sest Seljamaa oli Tartu rahulepingu delegatsiooni liige ja üks sellele ajaloolisele dokumendile allakirjutajaid,” rääkis Vellend.

Sindi gümnaasiumi õpilased on näitust juba vaadanud, sest Tartu rahu aastapäeval, 2. veebruaril korraldatakse koolis selleteemalist ajalookonverentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles