Kas korralik talv jõuab lõpuks pärale? Ilmajaam lubab nii lund kui pakast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlakuu esimene täisnädal kostitab läbivate külmakraadidega ja pakub jõudumööda ka lumelisa. Foto on illustreeriv.
Küünlakuu esimene täisnädal kostitab läbivate külmakraadidega ja pakub jõudumööda ka lumelisa. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Küünlakuu esimene täisnädal kostitab läbivate külmakraadidega ja pakub jõudumööda lumelisa.

Esmaspäeval püsib kahe rõhuala vastasseis ja kirdetuul on jätkuvalt tugev. Öösel on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti 14–18 meetrit sekundis. Külma tuleb 5–10 kraadi. Päeval on samuti pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 5-12, saartel ja rannikul iiliti 14–18 meetrit sekundis. Külma on 3–7 kraadi.

Teisipäeval kaldub nõrgeneva madalrõhkkonna serv Eesti kohale. Öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 4–10, saartel ja rannikul puhanguti 14 meetrit sekundis. Külma tuleb 5–10 kraadi. Päeval on peamiselt pilves ilm ja sajab lund. Põhjakaaretuul nõrgeneb 3–9 meetrini sekundis. Külma on 4–8 kraadi.

Kolmapäeval jääb Eesti hääbuva madalrõhkkonna mõjusfääri. Öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab lund. Puhub valdavalt läänetuul 2–8, saartel iiliti 13 meetrit sekundis. Külma on 7–12, paiguti 15 kraadi. Päeval on jätkuvalt pilves selgimistega ilm ja kohati sajab lund. Puhub valdavalt läänetuul 2–8, saartel ajuti 13 meetrit sekundis. Külmakraade on 2–7, paiguti 9.

Neljapäeval jääb Läänemere kohale nõrk madalrõhuvöönd ja selle servas sajab siin-seal lund. Tuul püsib nõrk. Öösel tuleb külma 7–12 kraadi, kuid sisemaal võib selgema taeva all termomeetrinäit 15 miinuskraadi ligi kukkuda. Päeval on pakast 2–7 kraadi.

Reedel tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja suuremat sadu ei tule. Tuul puhub idakaarest. Külma on öösel oodata 9–14 ja sisemaal kuni 15, päeval 5–10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles