Pärnus katsetatakse uut ja moodsat linnabussi

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe uue bussiga avaneb võimalus sõita Pärnu enim koormatud liinidel.
Sebe uue bussiga avaneb võimalus sõita Pärnu enim koormatud liinidel. Foto: AS Sebe

Homsest katsetab AS Sebe koostöös Pärnumaa ühistranspordikeskusega Pärnu linnaliinidel uut Citywide LF-i bussi, mis on Scania uusim mudel ühistransporditeenuse pakkumiseks ennekõike linnastus, kuid miks mitte linnaga ühenduses maakondlikel liinidelgi.

"Kolmenädalase testimise käigus soovime Scania busside riikitooja Scania Eesti ASiga katsetada, kuidas buss sobib meie teenindatavatele Pärnu linnaliinidele ja üldisemalt Eesti linnade ühistranspordisüsteemi," ütles Sebe juhatuse liige Üllar Kaljuste.

Kaljuste sõnutsi on buss varustatud Pärnu liinidele vajaliku piletisüsteemiga ja vastab kõikidele tehnilistele tingimustele, mis on meie linnas nõutud. Buss töötab nii metaangaasil kui lähitulevikus Pärnus kasutusele võetaval rohegaasil. Prooviperioodil on lubatud ajutiselt kasutada valget bussi Pärnus juba harjumuseks saanud sinise värvitooni asemel.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles