Kodukant avab kogukonnaprojektide taotlusvooru

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taotlusvooru eripäraks on, et toetusele ei pea lisama omafinantseeringut.
Taotlusvooru eripäraks on, et toetusele ei pea lisama omafinantseeringut. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti külaliikumine Kodukant avab vabariigi 100. aastapäeva puhul kogukonnaprojektide taotlusvooru. Ühingud saavad taotlusi esitada 1.–12. märtsini. Taotlusvooru eelarve maht on 265 000 eurot ja ühe projekti kohta on võimalik taotleda kuni 5000 eurot.

„Kingituste taotlusvoor avaneb 1. märtsil ja sinna on oodatud toetust küsima nii külakogukondade kui ka linnaasumite huvides tegutsevad kodanikuühendused," ütles Kodukandi juhatuse esimees Krista Habakukk. Ta lisas, et kingitusteks sobivad kogukondade ettevõtmised, mis teevad Eesti elu paremaks ja rõõmsamaks ning loovad kindlama tuleviku lastele. „See võib olla kogukonna ühtsustunde tõstmine, senisest elutervema ja vaimsema keskkonna loomine ning elukeskkonna rikastamine püsivate väärtustega."

„Projekti eesmärk peab vastama "EV 100" põhiväärtustele ja olema otseselt seotud Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisega. Projektiga loodav väärtus peaks aga ulatuma kaugemasse tulevikku kui pelgalt juubeliaasta," tõi Habakukk esile.

Taotlusvooru eripära on see, et toetusele ei pea lisama omafinantseeringut. Taotlusi võivad kogukonnad esitada 1.–12. märtsini, projekte hakatakse ellu viima 1. maist. Taotlusvooru materjalid leiate Kodukandi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles