Reiu sillalt vettehüppamist teeselnud Simo kaasosaline: Ta läks naisega tülli

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud meest otsiti üle kahe päeva. 5. jaanuaril selgus, et teade vette hüpanud mehest osutus valeks. Simo leiti oma tuttavate juurest Pärnust.
Kadunud meest otsiti üle kahe päeva. 5. jaanuaril selgus, et teade vette hüpanud mehest osutus valeks. Simo leiti oma tuttavate juurest Pärnust. Foto: Urmas Luik

"Mis siin ikka rääkida, jube sigadus oli," lausus täna Kuninga tänava kohtumajast välja sammunud Janno. "No ta läks naisega tülli ..."

Nii palju jõudiski mees öelda, enne kui advokaat Ants Nõmmik tema käsivarrest haaras ja ta kohtumaja juurest eemale autoteele tiris. "Ega meil läheb siin aega," hoiatas kaitsja. "Palun ära pahanda!"

"Ma ei luba tal niikuinii sinuga rääkida," vastas Nõmmik küsimusele, kui kauaks nad tänavale jutlema jäävad. "Ära pahanda!"

Juba eile pidanuks toimuma Pärnu maakohtu istung Simo, Janno ja Anne üle, keda süüdistatakse väärteo korras aasta esimesel päeval Reiu sillalt vette hüpanud mehe kohta häirekeskusele valeväljakutse tegemises. Kui eile oli ainsana kohal jaanuaris üle kahe päeva veest ja jõekaldal taga otsitud Simo, jõudis täna ainsa süüalusena kohtumajja Janno.

"Kus olite?" küsis kohtunik Igor Pütsep.

"Soomes," vastas seal töötav kohtualune.

"Miks alles nüüd tulite?" tahtis kohtunik teada.

"Ei saanud laeva peale," lausus Janno.

Pütsepa sõnutsi pidas ta esiti võimalikuks, et eile eeskujulikult kohtusse ilmunud Simo ehmus mitme väljaande ajakirjanike huvist ja jättis seetõttu kohale tulemata. Seejärel nentis ta, et mees on politseis ütlusi andmas. "Tal on mingi muu asi peale tulnud," sõnas kohtunik.

Eile kohaldas kohtunik nii Janno kui Anne suhtes sundtoomist. "Patrull käis aadressid läbi ega leidnud Annet," teatas väärteo kohtuväline menetleja kohtusaalis.

Menetleja ja Janno kaitsja nõustusid kohtunikuga, et istung tuleb pidada mõni teine päev. Nii lükkas Pütsep selle 2. aprillile. Janno lubas kohale tulla.

Pütsep pani politseinikele südamele, et nad selleks ajaks Anne ikka üles leiaksid. "Päev enne istungit tuleks politseisse toimetada," lausus ta. "Peame selle asja ikka ära lahendama."

"Ajakirjandus tuleb ka, jah? Siis ehmatate kõik ära," kostis ta istungi lõpetuseks naljatamisi.

Loe lisa esimese, üürikeseks jäänud kohtuistungi kohta.

Häirekeskus sai 1. jaanuari õhtul teate, et 27aastane Simo hüppas Pärnumaal Paikuse osavallas Reiu sillalt vette. Meest otsiti kogu õhtu ja sellele järgnenud kaks päeva.

Kaatriga otsiti kadunut Reiu jõe suudmest Kesklinna sillani, üle vaadati jõe mõlemad kaldad. Otsiti Reiu jõe suudmest ülesvoolugi. Reiu jõe suudmes otsiti Simot sonariga.

Häirekeskusesse helistanu ütles, et Simo jättis oma dokumendid Reiu sillale ja seejärel hüppas sealt vette. Juhtunu väidetav tunnistaja ütles, et ta ei näinud meest kaldale tulemas.

5. jaanuaril selgus, et teade vette hüpanud mehest osutus valeks. Simo leiti tuttavate juurest Pärnust.

Valeväljakutse tegijaid süüdistatakse karistusseadustiku niisuguse paragrahvi alusel, mis käsitleb päästeametile, politseile, kiirabile või muudele eritalitustele teadlikult valeväljakutse tegemist. Kohus karistab selle eest kuni 300 trahviühiku suuruse trahvi või arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles