Pärnumaa koolid saavad taas küsida toetust uuendusliku õppevara soetamiseks

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppevara. Foto on illustreeriv.
Õppevara. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänasest saavad Pärnumaa koolidki taas taotleda SA Innovest toetust uuendusliku õppevara ostuks.

Varem on toetust kasutanud Pärnu ühisgümnaasium uuenduslike laboriseadmete rakendamiseks loodus- ja täppisteaduste ainetes ning Pärnu Ülejõe põhikool nüüdisaegse tehnoloogia ja mehhatroonika õppeklasside rajamiseks.

Innove elukestva õppe keskuse juhataja Maarja Parve selgituse kohaselt võivad projektiideed ja koolide vajadused erineda. "Samateemalise vooru esimeses taotlusvoorus toetust saanud projektid pakkusid välja mitu innovatiivset lahendust," rääkis Parve.

"Näiteks Kolga kool koos partneritega viib ellu projekti "Innovatoorium – tark koolimaja värkvõrgu abil", et äratada õpilastes huvi nii tehnika ja tehnoloogia kui ka nendega seotud teadmiste ja eluliste probleemide lahendamise vastu. Tartu Miina Härma gümnaasium soetab terviklikud digitaalsed loodusteaduslikud õppevaralahendused," selgitas Parve.

Praeguses taotlusvoorus esitatavate projektide eesmärk peab samuti olema uuendusmeelsete õppevaralahenduste abil õpetada ja õpet mitmekülgsemaks muuta. Seejuures on oluline koolide koostööd edendada ja parimaid kogemusi jagada.

Kui eelmises taotlusvoorus nähti enamasti ette loodusainete õppeks vajalike laborite sisseseadmist ja seadmete soetamist, oodatakse seekord projekte muusika, keeleõppe ja muudegi valdkondade õppe ajakohastamiseks.

Taotlusvoor "Kaasaegse ja uuendusliku õppevara ühiskasutuskorralduse toetamine" on avatud 23. märtsist 4. juunini ning seda korraldab Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga. 

Huvilistele korraldab Innove taotlemist tutvustava infopäeva 13. aprillil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles