Saarde pärimuspäeva põhiroog on kama

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kama seob ajastuid.
Kama seob ajastuid. Foto: Marianne Loorents

Saarde neljandal pärimuspäeval tõmbab lõõtsa Andres Pukk ja perenaised serveerivad rahvustoitu kama, seekordse ürituse põhirooga.

Jürikuu esimesel laupäeval Kilingi-Nõmme klubis toimuva pärimuspäeva kava on tihe ja saardelased annavad nagu eelmistelgi kordadel ürituse õnnestumisse oma panuse.

Koduriigi suurjuubelile pühendatud “EV 100st” ajendatud tikitud köögirätikute ühepäevanäituse kõrval toovad saardelased välja kihelkonna rahvariided ja esitlevad neid põlvest põlve pärandatud või uusvalmistatud rõivaid.

Rahvakultuurikeskus lisab näituse “Pärand elab” ja pärimuspille õpetab mängima Juhan Suits ansamblist Svjata Vatra. Meeleolu lisab Krõlli lasteaia mudilaste, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilaste esinemine ja kohaliku klubi memmede rahvatantsurühm.

“Peame hoidma oma pärandit, et järeltulevad põlved tunneksid ära oma juured ja meie oma kultuuri ning oskaksid neid väärtustada,” ütles ürituse eestvedaja, Kilingi-Nõmme klubi juhataja Piia Kajando.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles