Pärnu maavanema taotlus on tekitanud segadust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: skeem

Pärnu maavanema veeteede ametile esitatud taotlus eripiirkonna moodustamiseks Pärnu lahe veeala ohutumaks kasutamiseks eri huvigruppide vahel on tekitanud segadust.

Pärnu maavanema taotluse alusel välja kuulutatud eripiirkond ja seal kehtivad piirangud on tekitanud harrastuskalapüüdjates vastuseisu. Veeteede ametisse laekunud pöördumiste põhjal saab öelda, et maavanema taotluses on üks huvigrupp aruteludest välja jäetud, selgitas veeteede ameti pressiesindaja Malle Lõhmus.

Samuti on segadust tekitanud meedias korduvalt kõlanud väide, nagu oleks kalapüük Pärnu lahel keelatud. Tegelikult hõlmab veespordiks kavandatud eripiirkond ligi 5 protsenti Pärnu lahe veealast.

Veeteede amet kutsub neljapäeval, 30. juunil 13–14.30 Pärnu maavalituse 5. korruse saalis kokku ümarlaua, et ära kuulata kõik huvigrupid ja veel kord analüüsida kehtestatud piirangute mõju.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles